Ο Γρηγόρης Δημητριάδης επωμίστηκε την κτηνιατρική περίθαλψη όλων των ζώων στο κυνοκομείο Σπάρτης

Γράφει η Σταματίνα Σταματάκου
Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαι στη Σπάρτη μαζί με τα καταπληκτικά κορίτσια του Strays Sparta Greece – SSG για να σώσουμε ό,τι σώζεται. Το Save a Greek Stray έκανε τη μεγάλη και σπουδαία αρχή. Γνωστοποίησε το θέμα, έκανε τις καταγγελίες με τον εξαιρετικό δικηγόρο Κωστή Τοκατλίδη και χθες συνελήφθησαν για πρώτη φορά αντιδήμαρχος και υπάλληλοι κυνοκομείου κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος. 401 ζώα είναι ηλεκτρονικά σημασμένα, υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν καν τσιπ. Το Save a Greek Stray πήρε τα 43 πιο άρρωστα ζώα. Αλλά έχουν μείνει πολλά ακόμα άρρωστα και σε πολύ άσχημη κατάσταση, ήδη σήμερα βρήκαμε τρία κλεισμένα και κλειδωμένα με λουκέτα σε τραγική κατάσταση. Η συμβολή του SGS είναι καθοριστική, ωστόσο, χρειάζεται περεταίρω μέριμνα για τα σχεδόν 400 ζώα που έχουν μείνει πίσω.
Ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης επωμίστηκε τη φροντίδα για την κτηνιατρική περίθαλψη όλων αυτών των ζώων (κλινική εξέταση, στείρωση, εμβολιασμό με εξαπλό εμβόλιο, τετραπλό τεστ για εριλιχίωση, λεισμανίαση, ανάπλασμα, διροφιλάρια, βασικές αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις, αποπαρασιτώση μέσα έξω, χάπι για ψώρα, τεστ για τύφο, νοσηλεία σε όσα χρειάζονται και είναι δυνατό να νοσηλευθούν εντός Σπάρτης, βιβλιάρια υγείας και ψηφιακή καταγραφή). Παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία μαζί μου η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, Κύρα Κάπη για το συντονισμό των δράσεων. Θα στηθεί κτηνιατρείο στο καταφύγιο και θα έρθει ομάδα έμπειρων κτηνιάτρων.
Ήδη γίνονται εργασίες από τις εθελόντριες και παλεύουμε να φτιάξουμε την κόλαση. Δεν χρειάζεται να περιγράψω ότι τα κόπρανα μπορεί να έφταναν ακόμη και το μισό μέτρο… Ούτε για το ότι κάτω από το κυνοκομείο υπάρχουν όρνια. Θα κάνουμε όλοι μας και με όλη μας την ψυχή το καλύτερο δυνατό. Τα ζώα θα αναρτώνται ένα προς ένα σε ιστοσελίδα που δημιουργείται τώρα με την βοήθεια του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Thodoris Livanios, μαζί με φωτογραφία, κωδικό και όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε να γνωρίζουμε την παρούσα στιγμή. Θα προωθούνται και μέσω social media.
Στον τιτάνιο αυτό αγώνα σας χρειαζόμαστε μαζί μας, δεν περισσεύει κανείς. Στόχος μας είναι αυτά τα ζώα να υιοθετηθούν και να φύγουν από την κόλαση της Σπάρτης.
Χρειαζόμαστε υιοθεσίες (όποιο ζώο υιοθετείται δεν κινδυνεύει να περάσει όλη του τη ζωή πίσω από τα πλέγματα ή στον δρόμο), υπεύθυνες αναδοχές μέχρι να υιοθετηθούν τα ζώα (αν δεν είστε όμως 1000% σίγουροι μην το κάνετε γιατί δε νοείται να επιστρέψει μετά πίσω στο καταφύγιο), δωρεές για όσους επιθυμούν στο Strays Sparta Greece – SSG γιατί τα έξοδα που θα προκύψουν είναι τεράστια, bravecto, simparica, milbemax, milteforan, vibramycin, κονσέρβες και ξηρά τροφή gastrointestinal και κονσέρβες recovery, εθελοντές εκπαιδευτές τόσο στα κυνοκομεία όσο και μετά (σίγουρα πχ στην Αθήνα) σε ζώα που θα υιοθετηθούν και φυσικά όσους περισσότερους εθελοντές γίνεται στα δύο κυνοκομεία για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε βελτίωση του χώρου, συνεχή καθαρισμό και φροντίδα των ζώων.
Και να θυμάστε, στο τέλος θα τα καταφέρουμε.