Ο Νίκας ξεκαθάρισε το τοπίο για τα απορρίμματα… Αναλυτική τοποθέτηση Βίντεο

Ο Παναγιώτης Νίκας έβαλε τα πράγματα στην θέση τους για το θέμα των απορριμμάτων της Σπάρτης. Τα όσα είπε σε μια σχεδόν μονόωρη συνέντευξη τύπου οπου ανέλυσε διεξοδικά το ιστορικό και την αλήθεια για όλα τα γεγονότα!
Τα βασικότερα σημεία…
-Ο σχεδιασμός που θα γίνουν τα εργοστάσια όπως και αυτό της Σκάλας ήταν της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής Τατούλη. -Εμείς τον βρήκαμε. Συνεχίσαμε και συντάξαμε νέο φάκελο γιατί ο προηγούμενος ήταν πραγματικά “σκουπίδια”
-Αν ακυρώναμε τον σχεδιασμό και δημιουργούσαμε νέο θα χάναμε ακόμα 5-6 χρόνια.
-Βγήκαμε μπροστά και λέμε να ολοκληρωθεί η Σκάλα για να λυθεί το πρόβλημα την στιγμή που άλλοι κάνουν πως δεν θέλουν ενώ δεν προτείνουν άμεση άλλη λύση.
-Δεν μπορεί η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Τατούλη να είναι και με την Σπάρτη και με την Τρίπολη και με τα παιδιά που κλείνουν την Σκάλα. Κάνει ψηφοθηρική πολιτική πάνω στο θέμα των απορριμμάτων.
-Αν δεν υπογράφαμε προγραμματική με τον Δήμο Σπάρτης να πηγαίνει νόμιμα τα απορρίμματα στην Παλαιοχούνη θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να το καταγγείλει και να σταματήσει η διαδικασία και να είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα.
-Στην Σκάλα θα υπάρχουν ανταποδοτικά και θα δοθούν θέσεις εργασίες στον τοπικό πληθυσμό.
-Θα ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα της ανακύκλωσης για να υπάρξει μείωση των απορριμμάτων και του κόστους
-Δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών, πράττουμε σοβαρό έργο με σταθερές βάσεις επιστρέφοντας τα χρήματα των πολιτών στους πολίτες.
-Η τεχνολογία έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα όταν από την Ελλάδα φεύγουν για την Γερμανία ειδικά απόβλητα για επεξεργασία χωρίς καμία μόλυνση του περιβάλλοντος έτσι και στην Σκάλα με την βοήθεια της τεχνολογίας υπάρχει σωστός σχεδιασμός για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
-Ο σχεδιασμός για την Σπάρτη είναι να πηγαίνει στην Παλαιοχούνη μέχρι την έναρξη της Σκάλας.
 
Δείτε αναλυτικά όσο σημείωσε