Πάτωμα σαν καθρέφτης με το κατάλληλο σύστημα σφουγγαρίσματος

 

 

Πάτωμα σαν καθρέφτης με το κατάλληλο σύστημα σφουγγαρίσματος

 

 

Υπάρχουν φορές, που ακόμη κι αν έχει κανείς το καλύτερο σύστημα σφουγγαρίσματος στη διάθεσή του και το ισχυρότερο σαπούνι, το σφουγγάρισμα μοιάζει μάταιος κόπος. Το πάτωμα εξακολουθεί να μοιάζει βρώμικο και δεν υπάρχει η λεία αίσθησή του στο τέλος της ημέρας. Και μπορεί η ιδέα του να συμβουλευτεί κανείς ειδική αρθρογραφία για τον σκοπό αυτό ή για την ιδανική σιδερώστρα να μοιάζει αστεία, όμως είναι και απαραίτητη. Ας δούμε λοιπόν 3 βασικές παραμέτρους για τις οποίες μετά το σφουγγάρισμα, το σπίτι δεν καθαρίζει:

  • Λεπτομερές σκούπισμα πρώτα απ’ όλα

Πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα πρέπει να σκουπίσετε εξονυχιστικά όλο το σπίτι. Μην αφήσετε το παραμικρό ίχνος σκόνης ή χωμάτων, γιατί απλούστατα με το νερό θα κολλήσουν στο πάτωμα. Το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από πριν και κάθε προσπάθεια είναι μάταιη.

  • Ξεχάσατε να ξεπλύνετε τον κύλινδρο καθαρισμού

Πολλοί επαγγελματίες καθαριστές ρίχνουν τόνους καθαριστικού σκεπτόμενοι, ότι «υγρό ίσον καθαρό». Δυστυχώς δε λειτουργεί έτσι. Το υγρό στο οποίο βουτάμε τον κύλινδρο καθαρισμού πρέπει να είναι καθαρό. Το ίδιο και το σύστημα καθαρισμού. Έτσι σε κάθε δωμάτιο θα πρέπει να ξεβγάζουμε το απορρυπαντικό από την σφουγγαρίστρα και να βάζουμε καθαρό υγρό. Διαφορετικά η σφουγγαρίστρα καλύπτεται από τη βρωμιά. Σαν αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας σύστημα καθαρισμού, που δεν έχει καθαριστεί σωστά μεταφέρουμε τη βρωμιά από δωμάτιο σε δωμάτιο, δεν την βγάζουμε. Γι’ αυτό και το πάτωμα έχει τραχιά αίσθηση. Το βρώμικο νερό έχει απλωθεί σε όλο το πάτωμα.

  • Ξεχάσατε να ελέγξετε τη σφουγγαρίστρα

Όπως προαναφέρθηκε σε κάθε στάδιο σφουγγαρίσματος θα πρέπει να ελέγχετε τη σφουγγαρίστρα. Τα δωμάτια υψηλής κίνησης, όπως το καθιστικό ή η κουζίνα και το μπάνιο, είναι τα πιο βρώμικα. Γι’ αυτό το πιθανότερο είναι, ότι το υγρό με το οποίο σφουγγαρίζετε θέλει άλλαγμα περνώντας από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Αν δεν ελέγχετε τακτικά τη σφουγγαρίστρα, απλώς θα μεταφέρετε τη βρωμιά στο σπίτι.

  • Καθαρίστε σωστά τις μικροΐνες

Στο τέλος κάθε σφουγγαρίσματος δεν παραλείπουμε να πλύνουμε το πανί από μικροΐνες, που έχει κάθε σφουγγαρίστρα. Ο ιδανικός τρόπος είναι να την ξεπλύνουμε και να την στραγγίξουμε για να φύγουν τα μικροσωματίδια. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο πλυντήριο με απορρυπαντικό στο κατάλληλο πρόγραμμα με λειτουργία αποστείρωσης. Εν συνεχεία την απλώνουμε στην απλώστρα, ώστε να στεγνώσει επαρκώς και να μη μυρίσει. Την επόμενη φορά η σφουγγαρίστρα μας θα είναι έτοιμη και πεντακάθαρη.

Δοκιμάστε τις προαναφερθείσες πρακτικές και δείτε το πάτωμά σας να αστράφτει! Σε περίπτωση που η βρωμιά στο πάτωμα χρειάζεται δυνατότερα μέσα από ένα σφουγγάρισμα, υπάρχουν στην αγορά ειδικά διαλύματα και ξύστρες ή… και τα συνεργεία καθαρισμού εφόσον πρόκειται για επαγγελματικούς χώρους.