Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Κουφού στη Νεάπολη

Σπάρτη, 24 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία και σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://el-gr.facebook.com/gaiaevros/ από τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Τριγώνου Έβρου «Η ΓΑΙΑ» (έναν από τους μακροβιότερους γυναικείους συνεταιρισμούς της χώρας μας), το βιβλίο του Ν. Ι. Κουφού : «Ελιά κ΄ Λάδι, Ιστορία, Λαογραφία και Συμβολισμός).

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα μίλησαν, ο κ. Σταύρος Παπαθανάκης, Εκδότης – Δημοσιογράφος και η κα Ζουμπουλιά Μπαδαμπά, Υπεύθυνη του Χορευτικού Γυναικών, Σπηλαίου Έβρου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κα Λιάνα Παπαγιοβάννη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, ο Διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο Διοικητής του 21ου Μηχανοκίνητου Συντάγματος Πεζικού «ΔΡΑΜΑ», Συνταγματάρχης, κ. Βαρδής Χαρκιανάκης, ο εκπρόσωπος της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΡΙΜΙΝΙ», Αντισυνταγματάρχης, κ. Χριστόδουλος Κουτσογιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλοί κάτοικοι του Τριγώνου και της περιοχής Ορεστιάδας.

Όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Σταύρος Παπαθανάκης, «Ήταν μια εκδήλωση υψηλού και πολλαπλού συμβολισμού για την “Ελιά και το Λάδι” στο μπαλκόνι της “Γαίας” στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Σπηλαίου Τριγώνου Ορεστιάδας!», (http://voreasmagazin.blogspot.com), Σάββατο 2 Ιουλίου 2022. Το φωτορεπορτάζ είναι του συνταξιούχου εκπαιδευτικού κ. Μιχάλη Κωστούδη. Ν. Ι. Κουφός