Ποια η σχέση του νέου αντιπροέδρου του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) με τη Λακωνία;

Ο νέος Αντιπρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ), Αντώνης Κάργας, μπορεί να μην είναι λακωνικής καταγωγής, αλλά επισκέπτεται πολύ συχνά τον Νομό μας και συγκεκριμένα τους Μολάους, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Ο Αντώνης Κάργας είναι Οικονομολόγος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, έχει δύο Μεταπτυχιακούς τίτλους – στη Διοίκηση και Οικονομία Τηλεπικοινωνιακών Οργανισμών (MSc in Management) και στις Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές- και πτυχίο Οικονομικών από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2005 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην ελεύθερη αγορά ως σύμβουλος επιχειρήσεων και φορέων σε συγχρηματοδοτούμενα επενδυτικά έργα. Επίσης, διατηρεί επιχείρηση με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για το χώρο του πολιτισμού. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Καρυτσιώτη, Σύμβουλο Επικοινωνίας-Ερευνήτρια και έχουν μία κόρη, την Αρτέμιδα.

Η επιλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου του ΜΤΠΥ δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς συνδυάζει ένα τεχνοκρατικό και ακαδημαϊκό προφίλ που με τις γνώσεις και την εμπειρία του αναμένεται να συμβάλλει ενεργά στην ανανέωση του ΜΤΠΥ.