Πολλά τα ερωτήματα πίσω από την υπόθεση “Περικεφαλαία Σπάρτης”

Τι άλλο θα δούμε πραγματικά. Αν μη τι άλλο τι να σκεφτείς και πως να το χαρακτηρίσεις. Τραγικό το λιγότερο θα λέγαμε.

Η “αρπαγή” της περικεφαλαίας θέμα της ημέρας για την Σπάρτη και οχι μόνο.

Ήταν μετά τις 10 το βράδυ όταν υπήρξε ενημέρωση πως άγνωστοι έκλεψαν την περικεφαλαία από τον στρογγυλό κόμβο στην Παλαιολόγου έξω από τα Γυμνάσια της πόλης με τις αρχές να κινητοποιούνται άμεσα. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ανακοινώνει πως θα δώσει 1000 ευρώ για όποιον δώσει πληροφορίες για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα τα σχόλια έπεφταν βροχή στα Social Media με τις αναφορές πολιτών να ποικίλουν.

Άλλοι σχολίαζαν με χιουμοριστικό τρόπο άλλοι με σοβαρό αλλά σε καμία περίπτωση δεν πέρασε απαρατήρητο το θέμα “περικεφαλαία Σπάρτης”

Σήμερα και ενώ οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη η περικεφαλαία βρέθηκε κοντά από το αρχικό της σημείο ουσιαστικά “πεταμένη” στον ποταμό “Μαγουλίτσα”

Το συνεργείο του δήμου προχώρησε και πάλι στην τοποθέτησή της.

Και εδώ ξεκινάνε τα ερωτήματα…

Ποιος ή ποιοί βρίσκονται πίσω από την κλοπή;

Κυνηγοί χαλκού (συνήθως Ρομά) που είδαν οτι τελικά δεν ήταν χαλκός και την πέταξαν πιο πέρα; Δεν τους έχεις και για τόσο ανόητους να μην ξέρουν τόσο καιρό εαν είναι χαλκός ή σίδερο ή φελιζόλ!

Νεολαίοι που για να περάσουν την ώρα τους με κίνδυνο μάλιστα προχώρησαν σε αυτή την πράξη έτσι..για πλάκα; Δεν θα το ρίσκαραν σε κεντρικό σημείο.

Κάτι πιο οργανωμένο που θέλει να “χτυπήσει” την πόλη τις αρχές και τους κατοίκους της; Ως μήνυμα για κάτι; Ποιος είναι από πίσω; Με ποιους αποδέκτες;

Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους είναι προβληματισμένοι καθώς είτε συμφωνεί κανείς με την περικεφαλαία από φελιζόλ είτε οχι δεν έχει να κάνει με το υλικό αλλά με ότι αυτό πρεσβεύει και μάλιστα σε δημόσιο δημοτικό χώρο όπως είναι ο συγκεκριμένος κόμβος.

Όποια και να είναι η απάντηση στο ποιος ή ποιοί βρίσκονται πίσω από την συγκεκριμένη πράξη θα πρέπει άμεσα να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Το Report24 καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και ζητάει από τις Αρχές να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση που μόνο απλή για εμας και και πολύ κόσμο δεν είναι.

Γιάννης Παυλάκος