Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Σχολης Υφαντικής Τεχνης στο Γεράκι

Εγκαινιάσαμε σήμερα στο Γεράκι τη δομή διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που θα λειτουργήσει στον Δημοτικό Ξενώνα Γερακίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν : ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού κ. Γιατρομανωλάκης , η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Αγγελοπούλου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, οι βουλευτές Λακωνίας κ. Δαβάκης και Κρητικός , οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Βερούτης, κ. Τζινιέρης, και κ. Γκιολής της Π.Ε. Κορινθίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Τσιγαρίδας, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Ευρώτα, η Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Ζαχαράκη, ο Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κ. Μαυρομιχάλης, η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Δρακουλάκου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών και συλλόγων και πλήθος κόσμου .
Σύντομα θα ξεκινήσει μια σειρά μαθημάτων με σπουδαίες δασκάλες της υφαντικής τέχνης την κυρία Χρυσούλα Σταματόπουλου και την κ. Χρυσαφία Σίνη.
Ως δημοτική αρχή έχουμε πρόθεση να προβούμε στην αγορά κτηρίου στο κέντρο του Γερακίου και στη μετατροπή του σε Μουσείο Υφαντικής Τέχνης με συμβατικά και ψηφιακά εκθέματα.