Πότε θα ανακοινωθούν οι Εθνικές Εκλογές 2023;

Η ημερομηνία των εκλογών

Την ώρα που ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την ημερομηνία των εκλογών, με πιο πιθανή την 9η Απριλίου, κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο Πρωθυπουργός απο το Μόναχο, εκτιμούν ότι η νέα Δημοκρατία θα είναι αυτοδύναμη, όχι γιατί δείχνουν προβάδισμα οι δημοσκοπήσεις που ο Σύριζα αμφισβητεί, αλλά γιατί “ο λαός έχει μνημη” και “δεν ξεχνά την 4ετια της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσιπρα”.

Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι δύσκολη, αλλά η ΝΔ θα καταφέρει να πείσει με το πρόγραμμά της, το οποίο θα ξετυλιχθεί καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, γιατί, όπως λένε έχει σχέδιο, και διάθεση να το εφαρμόσει. “Καλύτεροι μισθοί, καλύτερες δουλειές και καλύτερη υγεία για ολους” είναι το σύνθημα που θα ακουστεί προεκλογικά από την κυβέρνηση, εκτός από τα διλήμματα που ήδη βάζει ο ίδιος ο Κ.Μητσοτάκης στις περιοδείες του, προσωποποιώντας την εκλογική αναμέτρηση. ” Θέλετε κυβέρνηση Τσίπρα ή κυβέρνηση Μητσοτάκη”? είπε απευθυνόμενος σε κομματικό κοινό στο Μόναχο ο Πρωθυπουργός, θέτοντας το ερώτημα ποιος μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τη χώρα.

Εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες οτι έχει κλειδώσει η 9η Απριλίου για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση, η Βουλή θα κλείσει στις 10 Μαρτίου, και θα ακολουθήσει ένας μήνας σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης με στόχο το “κέντρο”, και τους αναποφάσιστους που μπορεί να δώσουν τη νίκη.