Ρολά στην ΠΑΣΕΓΕΣ μετά απο 81 χρόνια.

0Τέλος εποχής για την ιστορική συνομοσπονδία αγροτών που λόγω χρεών φέρεται να επιλέγει τον δρόμο της εκκαθάρισης. Ποια είναι η επόμενη ημέρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην άλλοτε κραταιά συνομοσπονδία αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κάτω από την πίεση των συσσωρευμένων χρεών και της απουσίας νέων πόρων, αποφάσισε να προτείνει στην σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση την υποβολή αίτησης εκκαθάρισης της.AdTech Ad

Η υπερψήφιση της πρότασης θεωρείται τυπική καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Η κορυφαία συνομοσπονδία των γεωργικών συνεταιρισμών της χώρας επηρεάστηκε από την εφαρμογή του νόμου 4015/2011 περί συνεταιρισμών αλλά κυρίως από την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους από τον ΕΛΓΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agronews.gr στην θέση της ΠΑΣΕΓΕΣ προτείνεται η δημιουργία ενός Συνδέσμου Αγροτών στα πρότυπα του ΣΕΒ.

Η ιστορία της ΠΑΣΕΓΕΣ ξεκινάει πριν από 81 χρόνια με πρώτο πρόεδρο τον οραματιστή Αλέξανδρο Μπαλτατζή. Με πρωτοβουλίες της ιδρύθηκαν Κεντρικές Ενώσεις, Κοινοπραξίες ή Συνεταιριστικές εταιρείες για τον καπνό, για το ελαιόλαδο και τις ελιές, για τις σταφίδες, για το κρασί, για τα σύκα, για την κτηνοτροφία, για τα οπωροκηπευτικά, για τις ζωοτροφές, για τις συνεταιριστικές εκδόσεις, για τα γεωργικά εφόδια, κλπ.