Σήμερα και με Λακωνικές συμμετοχές το «Κρόνιον Πέρασμα» 70χιλ στον Άγιο Πέτρο…

0Σήμερα διεξάγεται ο ορεινός αγώνας «Κόνιον Πέρασμα» στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.

Ένα αγώνας 70 χιλιομέτρων μέσα στο βουνό που έχει και πολλές Λακωνικές συμμετοχές.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία..

 

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 18/07/2015
Αφετηρία – τερματισμός: Αγ.Πέτρος Πάρνωνα Αρκαδίας, Δήμου Βορ.Κυνουρίας Πελοποννήσου. Υψόμετρο: 934 μ.
Απόσταση:70 χλμ. ακριβώς

Ώρα εκκίνησης: 10.00 π.μ.

Πληροφορίες διαδρομής: Ο αγώνας διεξάγεται όλος σε άσφαλτο, η οποία σε κάποια σημεία είναι αρίστης ποιότητας. Το μοναδικό σημείο όπου δεν είναι άσφαλτος είναι στο 64ο χλμ. της διαδρομής, όπου για ένα περίπου χιλιόμετρο οι δρομείς θα εισέλθουν σε πολύ βατό χωματόδρομο και στην συνέχεια θα εξέλθουν πάλι στον κεντρικό δρόμο. Πρόκειται για κυκλική διαδρομή η οποία ουσιαστικά αποτελεί έναν μεγάλο κύκλο γύρω από την Μεγάλη Τούρλα, την βουνοκορφή του Πάρνωνα, με αφετηρία και τερματισμό τον Αγ.Πέτρο Αρκαδίας. Ο αγώνας αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ.

Ο αγώνας πραγματοποιείται όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά. Πρόκειται για μία αρκετά παρθένα περιοχή, όπου δεν έχει διαβρωθεί ιδιαίτερα από οικιστική ανάπτυξη, ενώ ο μικρός πληθυσμός της περιοχής, σημειολογικά δίνει το στίγμα του σε μία περιοχή αρκετά παρθένα και μακριά από άναρχες οικοδομικές παρεμβάσεις.

Το σίγουρο είναι ότι κατά την διάρκεια του αγώνα σας, θα εκπλαγείτε από την φύση και από τα πανέμορφα τοπία που θα αντικρύσετε, ενώ για λίγα χιλιόμετρα θα αντικρύσετε στα αριστερά σας θάλασσα!!! Και συγκεκριμένα τον Αργολικό Κόλπο. Ο δρόμος που διεξάγεται ο αγώνας, είναι του οδικού επαρχιακού δικτύου, ήπιας ή καθόλου κυκλοφορίας, καθώς πολύ λίγα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν το εν λόγω δίκτυο.

Περίπου μέχρι το 40o χλμ. θα τρέχετε κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα υπό σκιάν, ενώ μέχρι το 55ο χλμ. δεν υπάρχει τόση πυκνή βλάστηση που να σας καλύπτει τον ήλιο, άρα ίσως εκείνη την ώρα να χρειάζεστε κάποιο κάλυμμα κεφαλής, ώστε να μπορέσετε να προφυλαχτείτε κατά τις μεσημβρινές ώρες. Περίπου και μετά το 55ο χλμ. η βλάστηση πυκναίνει και πάλι και θα καλυφτείτε σε μεγάλο βαθμό από την πυκνή βλάστηση.

Ο αγώνας ξεκινάει από τον Αγ.Πέτρο Κυνουρίας του Νομού Αρκαδίας και κατευθύνεται προς το καταφύγιο Πάρνωνα, περνάει μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερματίζει πάλι στον Αγ.Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Όριο αγώνα: 10.30 ώρες, ενώ κατά περίσταση και με βάση τις ειδικές συνθήκες του αγώνα ενδέχεται να δoθεί εξτρά χρόνος για τον τερματισμό και των τελευταίων αθλητών.

Καταλυκτική λήξη του αγώνα στον Αγ.Πέτρο: 20.30