Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας

Σεμινάριο: Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο “Βασικές Αρχές Γευσιγνωσίας και Οινοχοΐας” που σκοπό έχει να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με την αξιολόγηση και την ανάλυση της γευσιγνωσίας του οίνου, αξιοποιώντας τόσο θεωρητικά μέσα όσο και τις αισθήσεις των συμμετεχόντων μέσω δοκιμής ευρείας γκάμας κρασιών. Για το σκοπό αυτό θα σταλούν 12 δείγματα κρασιών σε κάθε συμμετέχοντα.

Είναι διάρκειας 12 εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το χρονικό διάστημα 18-27 Οκτωβρίου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WSPC® (https://wspc.gr/) και τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη ΜW (Master of Wine) και απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, οινοπαραγωγούς αλλά και λάτρεις του κρασιού.

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο [email protected] , www.kaem.gr/seminars/ και στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δημιουργήθηκε το 2016, από το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή – Κολέγιο Περρωτής. Σκοπός του Κέντρου είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα της Μεσσηνίας. Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία το ΚΑΕΜ στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

WSPC

Το WSPC είναι εγκεκριμένος και επίσημος φορέας εκπαίδευσης στην Ελληνική αγορά. Αποτελεί το ελληνικό παράρτημα των Court of Masters Sommelier (CMS) & Wine & Spirits Education Trust (WSET) καθώς και του αμερικανικού οργανισμού Wine Scholar Guild, προσφέροντας υψηλών προδιαγραφών εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και την Οινοχοΐα.

Τον περασμένο μήνα, εγκαινιάσαμε τις νέες εκπαιδευτικές ενότητες για τον Καφέ, το Τσάι και το Κακάο. Το WSPC, με πιστοποιημένους εκπαιδευτές από το BSA UK, σε συνδυασμό με το υπερσύγχρονο WSPC Coffee-Cocoa-Tea Lab – εξοπλισμένο σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές – εγγυάται μια ολοκληρωμένη, αντικειμενική & αμερόληπτη σπουδαστική εμπειρία.