Στην Σπάρτη συνεδριάζει το επόμενο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου

6Συνεδριάζει  στην 13η τακτική συνεδρίαση του , το Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στην Σπάρτη, στις 27 Ιουλίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4.00 μ.μ, στην Αίθουσα Λακώνων Ποιητών του Διοικητηρίου Λακωνίας (2ο χλμ Σπάρτης – Γυθείου), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.    Απόδοση τιμής στο «Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα» και στην Πρόεδρό του κ. Χρυσαυγή Σαϊνοπούλου, για την προσφορά τους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
2.    Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: Ζητούνται στοιχεία σχετικά με τα έργα «ανάπτυξη συστημάτων πρόληψης και διαχείρισης κινδύνου δασικών πυρκαγιών» στη Περιφέρεια Πελοποννήσου.
3.    Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα με θέμα: Σχετικά με την πορεία δακοκτονίας στην Πελοπόννησο.
4.    Ενημέρωση για τα έργα της Π.Ε. Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
5.    Ενημέρωση για την μελέτη του Φράγματος Κελεφίνας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
6.    Προβλήματα στην μελισσοκομία λόγω ανομβρίας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Αδαμαντία Τζανετέα και Ηλίας Στρατηγάκος.
7.    Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου: «Συντήρηση Δημοτικών Οδών Δ.Κ. Νεάπολης, Τ.Κ. Μεσοχωρίου και Τ.Κ. Φαρακλού Δ.Ε. Βοιών Δήμου Μονεμβασίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
8.    Γνωμοδότηση επί την Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: Νέος κόμβος Μολάων της ΔΚ Μολάων της ΔΕ Μολάων Δήμου Μονεμβασίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και  Αδαμαντία Τζανετέα
9.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου και την Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος Α.Ε. – Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ, για την υλοποίηση του έργου: Διαχείριση και αξιοποίηση επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της τοπικής ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικότητας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου
10.    Ζημιές από τους αγριόχοιρους.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Στρατηγάκος
11.    Έγκριση 2ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων Π.Ε. Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
12.    Έγκριση 3ης τροποποίησης τεχνικού προγράμματος Κ.Α.Π. έτους 2016, της Π.Ε. Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα
13.    Γνωμοδότηση επί την Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου:  Εκμετάλλευση λατομείου μαρμάρων και οριζοντίου – καθέτου δίσκου κοπής, της εταιρείας ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΛΟΥΚΗΣ Ε.Ε. σε έκταση 49489,81 μ2 στη θέση «Πετροβούνι» ΤΚ Βαρβίτσας ΔΕ Οινούντος του Δ. Σπάρτης ΠΕ Λακωνίας.
ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΕΣ: Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και  Αδαμαντία Τζανετέα
14.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Πουλίθρων, Δήμου Νότιας Κυνουρίας».
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΚΟΥΡΟΣ