Στο “τιμόνι” της Ν.Δ. έως την Άνοιξη του 2016 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

000000000000000000

Στην εκλογή του νέου Προέδρου του Κόμματος, με χρονικό ορίζοντα μέχρι την Άνοιξη του 2016, κατέληξε, ομόφωνα, η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, αποφασίστηκε να τηρηθεί η καταστατική διαδικασία, που προβλέπει εκλογή από τη “βάση”, όπως είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2009.

Σύμφωνα με το καταστατικό, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέλη του Κόμματος ακόμα και λίγο πριν από τη σχετική διαδικασία.

Αύριο, Παρασκευή, θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Κόμματος για να επικυρώσει τη σχετική απόφαση.

Πηγές της Ν.Δ. επεσήμαιναν πως, «ιστορικά η Ν.Δ. υπηρετεί με αφοσίωση το Εθνικό συμφέρον. Αυτή την ώρα το βασικό είναι να διασφαλιστεί η Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας. Πρόκειται για Εθνικό στόχο, που διασφαλίζει η παράταξή μας για την πατρίδα και όλο τον Ελληνικό λαό».

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, στο πλαίσιο αυτό, ομόφωνα, το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο και η Εκτελεστική Γραμματεία εξέφρασαν την πλήρη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Προέδρου της Ν.Δ., Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και αποφάσισαν να εισηγηθούν την πραγματοποίηση εκλογής νέου Προέδρου, μέχρι την Άνοιξη του 2016, σύμφωνα με το καταστατικό, συνεκτιμώντας την πολιτική, κοινωνική και οικονομική κατάσταση της Χώρας.

«Τέλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι υπόλοιπες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις και η τελική Εθνική συνδιάσκεψη στο προσεχές διάστημα», σημείωναν οι ίδιες πηγές.