Συνεργασία της Πελοποννήσου με την Κινεζική Ένωση Φιλίας

00000000000000000Πέτρος Τατούλης «Ελπίδα και προσδοκία για τον Έλληνα πολίτη η συνεργασία της Πελοποννήσου με την Κινεζική Ένωση Φιλίας»

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασκεί μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική και δίνει ελπίδα και προσδοκία στον Έλληνα πολίτη στον αντίποδα της μιζέριας και της έλλειψης σχεδίου της κεντρικής πολιτικής σκηνής» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον κ. Xie Yuan Αντιπρόεδρο της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες και τον κ. Xong Xu Αντιπρόεδρο της Ελληνο-Κινεζικής Ένωσης για την Οικονομική και Πολιτιστική Ανάπτυξη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τρίτη 28 Ιουλίου 2015.

Η Κίνα εμπιστεύεται την Πελοπόννησο περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα η Πελοπόννησος βρίσκεται μπροστά και με ολοκληρωμένο σχέδιο δημιουργεί φιλίες και συνεργασίες προς όφελος της χώρας. Ξεπερνώντας αυτές τις δυσκολίες δείχνουμε το δρόμο, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχει η Περιφέρειά μας, και αφήνουμε πίσω μας όλη αυτή τη μιζέρια που η κεντρική πολιτική σκηνή δημιουργεί σε όλους τους Έλληνες πολίτες».

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης, πρόκειται να υλοποιηθεί μια σειρά ενεργειών και προγραμμάτων τα οποία έχουν πλέον δρομολογηθεί «για να αποδείξουμε ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές η Πελοπόννησος προηγείται, δημιουργεί νέες και καλύπτει τις ευκαιρίες που διαθέτει και έχει δημιουργήσει ένα δικό της προφίλ αξιοπιστίας και συνέπειας».

Πρώτη δράση αυτής της συνεργασίας είναι η διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου στην Πελοπόννησο για την προστασία και την ασφάλεια των τροφίμων, το οποίο θα βοηθήσει πάρα πολύ στην προώθηση των Πελοποννησιακών προϊόντων στην Κίνα και το οποίο θα καλυφθεί από όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Κίνας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τον προορισμό της Πελοποννήσου.

Το δεύτερο είναι ότι ετοιμάζονται δύο σημαντικές εκθέσεις για τον πολιτισμό της Πελοποννήσου, στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, και παράλληλα προχωρά η εμπορική συνεργασία, «δημιουργώντας μαζί με την Ιού, μια πόλη με το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο στην Κίνα, ένα αντίστοιχο εμπορικό κέντρο στην Πελοπόννησο, το οποίο θα αποτελεί το κέντρο για την εισαγωγή των Κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Ταυτόχρονα, θα αποτελέσει τον κύριο φορέα για τις εισαγωγές Ευρωπαϊκών προϊόντων στην Κινεζική αγορά» όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης αποδέχθηκε επίσης την επίσημη πρόσκληση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την Κινεζική Ένωσης Φιλίας που έχει αναλάβει την κύρια ευθύνη για τη διοργάνωση του εορτασμού των 70 χρόνων της αντιφασιστικής νίκης της Κίνας, για να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες διεθνών εκπροσωπήσεων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κινεζικής Ένωσης Φιλίας με Ξένες Χώρες κ. Xie Yuan από την πλευρά του εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη συνεργασία με μια προσωπικότητα όπως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και με μια αξιόπιστη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, όπως αυτή της Πελοποννήσου, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μέσα από αυτή τη συνεργασία θα αναπτυχθούν σημαντικές πολιτιστικές και εμπορικές συνεργασίες, που θα φέρουν τους δύο λαούς πολύ κοντά.

O κ. Yuan δήλωσε τέλος ότι αποτελεί προνόμιο για την Κίνα η συνεργασία με μια τόσο πλούσια πολιτιστικά περιφέρεια, όπως η Πελοπόννησος και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στη στρατηγική της Κίνας «Μια Ζώνη – Ένας Δρόμος», η οποία έχει στόχο την προσέγγιση της Κίνας με την Ευρώπη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο.