Τι πρέπει να κάνω για μπορώ να ψηφίσω στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Λακωνίας στις 24 Οκτωβρίου

Οι εκλογές για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 24 Οκτωβρίου σε όλους τους Δήμους της Λακωνίας.

Στον Δήμο Σπάρτης, Αν.Μάνης, Ευρώτα και Μονεμβασιάς θα στηθούν από τρεις κάλπες.

Μια για εκλογή προέδρου και μελών ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ).

Μια για πρόεδρο και μέλη ΔΗΜ.ΤΟ και μια για του συνέδρους.

Οπότε ο καθένας μπορεί να ψηφίσει διαφορετικά.

Να σημειώσουμε πως τα ψηφοδέλτια είναι ανεξάρτητα και δεν υπάρχουν συνδυασμοί όπως στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές οπου υπήρχε Επικεφαλής και Σύμβουλοι – Μέλη. Μπορείς να ψηφίσει όποιον υποψήφιο Πρόεδρο θέλεις με εναν σταυρό και απο κάτω να ψηφίσεις από εναν εως τρεις σταυρούς για τα μέλη τόσο για την ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) όσο και για τις ΔΗΜ.ΤΟ.

Αναλυτικά

-Από έναν σταυρό για Πρόεδρο ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Λακωνίας (Κάλπη 1)

-Από έναν εως τρεις σταυρούς για μέλη ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Λακωνίας (Κάλπη 1)

-Από εναν σταυρό για Πρόεδρο ΔΗΜ.ΤΟ (Κάλπη 2)

-Από εναν εως τρεις σταυρούς για μέλη ΔΗΜ.ΤΟ (Κάλπη 2)

-Από έναν εως τρεις σταυρούς  για συνέδρους (Κάλπη 3)

 

number

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα.

Για να μπορέσετε να ψηφίσετε θα πρέπει να εγγραφείτε μέλος της Νέας Δημοκρατίας εδώ ή να ανανεώσετε την κάρτας μέλους σας εδώ έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά την εγγραφή ή την ανανέωσή σας παρακαλώ συμπληρώστε το αίτημα υποστήριξης μέλους ή επικοινωνήστε μαζί μας. Δείτε πότε λήγει η συνδρομή σας εδώ. Για να δείτε όλους τους τρόπους πληρωμής πατήστε εδώ.

a close-up of a statue

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.
Πώς ψηφίζω ηλεκτρονικά

number

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία μπορούν να προσέλθουν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα – φυσικές κάλπες που έχουν οριστεί για κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο :
Πώς ψηφίζω δια ζώσης

Προσοχή: Δεν μπορεί να ψηφίσει δια ζώσης ψηφοφόρος που έχει επιλέξει να ψηφίσει μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως αποδεικνύεται από τον αντίστοιχο εκλογικό κατάλογο.

Δικαίωμα ψήφου ηλεκτρονικά έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα και υποβάλουν εγκαίρως το αίτημα συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» της ΕΔΥΤΕ (GRNET). Για να ψηφίσετε ηλεκτρονικά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

word

Εγγραφείτε μέλος της Νέας Δημοκρατίας εδώ ή αν είσαστε ήδη μέλος ανανεώστε την κάρτα σας εδώ. Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα κατά την εγγραφή ή την ανανέωσή σας παρακαλώ συμπληρώστε το αίτημα υποστήριξης μέλους.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υπαχθείτε σε ΔΗΜ.Τ.Ο. διαφορετική από αυτήν στην οποία είστε ήδη εγγεγραμμένη/ος παρακαλώ συμπληρώστε και υποβάλετε την παρακάτω Αίτηση μετεγγραφής προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής πριν συμπληρώστε το Αίτημα συμμετοχής μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας.
word

Όσοι δεν υποβάλλουν αίτημα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μπορούν να προσέλθουν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστούν για κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση, περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο :
Πώς ψηφίζω δια ζώσης

Διαδικασία διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

 • Ο ψηφοφόρος συμπληρώνει το Αίτημα συμμετοχής μέσω Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας και λαμβάνει email επιβεβαίωσης. Το email και το κινητό τηλέφωνο πρέπει να είναι μοναδικό για τον κάθε ψηφοφόρο. Σε περίπτωση που ο ψηφοφόρος δεν λάβει το email παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

 • Ο ψηφοφόρος λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email) με αναλυτικές οδηγίες για την διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Σε περίπτωση που ο ψηφοφόρος δεν λάβει το email παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μας.

 • Ο ψηφοφόρος λαμβάνει μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (email) δύο μέρες πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Το μήνυμα τον πληροφορεί για την ακριβή ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης της ψηφοφορίας. Για κάθε αλλαγή που γίνεται λαμβάνει και νέο μήνυμα.

 • Στο μήνυμα περιέχεται ένας προσωπικός και απόρρητος σύνδεσμος στον ιστότοπο του συστήματος «Ζευς». Ο ψηφοφόρος κάνοντας κλικ στο Link θα λάβει τον προσωρινό μοναδικό κωδικό σύνδεσης (OTP) στο κινητό που έχει δηλώσει και αφού τον καταχωρήσει η  διαδικασία υποβολής της ψήφου ξεκινά, εφόσον βέβαια η ψηφοφορία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Διαφορετικά ο ψηφοφόρος ενημερώνεται αναλόγως.

 • Στην οθόνη του ψηφοφόρου εμφανίζεται ένα εισαγωγικό σημείωμα που περιγράφει τη διαδικασία υποβολής ψήφου. Η διαδικασία αποτελείται από δύο βήματα, την επιλογή των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, και την υποβολή του ψηφοδελτίου.

 • Στο βήμα της επιλογής, εμφανίζεται το ψηφοδέλτιο, καθώς και οι απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες. Ο ψηφοφόρος συνθέτει διαδραστικά το ψηφοδέλτιο της επιλογής του.

 • Όταν ολοκληρώσει τη διαδικασία της επιλογής, ο ψηφοφόρος προχωρά στην υποβολή του ψηφοδελτίου. Το επιλεγμένο ψηφοδέλτιο κρυπτογραφείται στον τοπικό υπολογιστή του ψηφοφόρου και στη συνέχεια υποβάλλεται μέσω δικτύου στο σύστημα «Ζευς». Το σύστημα εκδίδει ψηφιακή απόδειξη καταχώρισης της ψήφου σε μορφή απλού αρχείου κειμένου, την οποία ο ψηφοφόρος οφείλει να φυλάξει, καθώς είναι απαραίτητη για την υποβολή και επεξεργασία τυχόν ενστάσεων.

 • Η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου.

  Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω link :
  https://zeus.grnet.gr/zeus/#the-voter

 • Σε περίπτωση που θέλετε να ακυρώσετε την αίτηση συμμετοχής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σας, παρακαλώ πατήστε εδώ έως 15/10.

 • Για οποιαδήποτε ερώτηση ή τεχνική υποστήριξη για την Ηλεκτρονική Ψηφοφορία και την «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» επικοινωνήστε με την Τεχνική Υποστήριξη της Ηλεκτρονικής Διαδικασίας στο [email protected] ή στο τηλέφωνο 210 9444888.

word

Όσοι δεν υποβάλλουν αίτημα να ψηφίσουν ηλεκτρονικά μπορούν να προσέλθουν την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί για κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση και ΔΕΕΠ.
ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

word

Κατά την προσέλευσή σας στο εκλογικό κέντρο θα πρέπει να έχετε μαζί σας Αστυνομική Ταυτότητα ή προσωρινή Βεβαίωση της οικείας Αστυνομικής Αρχής (εκδίδεται σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του ΑΔΤ) ή Διαβατήριο (γίνεται δεκτό ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει) ή ελληνική Άδεια Οδήγησης.

word

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υπαχθείτε σε ΔΗΜ.Τ.Ο. διαφορετική από αυτήν στην οποία είστε ήδη εγγεγραμμένη/ος παρακαλώ συμπληρώστε και υποβάλετε την παρακάτω Αίτηση μετεγγραφής προς τη Διεύθυνση Πληροφορικής, το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021.

Ανακήρυξη υποψήφιων για τα κομματικά όργανα που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 24ης Οκτωβρίου

Η Νέα Δημοκρατία ανακήρυξε τους υποψηφίους για τα αξιώματα των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΕΕΠ, των Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΔΗΜΤΟ και των Συνέδρων για τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου 2021.

Πανελλαδικά, 6.852 στελέχη κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για τις παραπάνω θέσεις στις κομματικές οργανώσεις μας και ρίχνονται στην μάχη για την εκλογή τους.

Η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα των μεταρρυθμίσεων και των καινοτομιών κάνει πράξη την ψηφιακή μετάβαση πρωτοπορώντας και στις εσωκομματικές εκλογές.

Αποτελεί το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, που αξιοποιεί τα νέα τεχνολογικά εργαλεία διεξάγοντας  με άρτιο τρόπο, ασφαλείς και διαφανείς διαδικασίες την ψηφοφορία τόσο με φυσική παρουσία όσο και ηλεκτρονικά.

47 χρόνια μετά την ίδρυσή της η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να τιμά την παράδοσή της ως η μεγάλη λαϊκή παράταξη της χώρας που πρωταγωνιστεί πάντα στα μεγάλα διακυβεύματα, τις μεταρρυθμίσεις και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες με το βλέμμα στις επόμενες γενιές.