Το αγουρέλαιο στη Λακωνία έφτασε τα 4,35 στην τελευταία πράξη

12Στα 4,35 ευρώ το κιλό έφτασαν οι τιμές για τους παραγωγούς αγουρέλαιου Αθηνοελιάς στη Λακωνία αυτή την εβδομάδα,

υψηλότερα κατά 10 λεπτά από την προηγούμενη που έκλεισε στα 4,25 ευρώ.

Πέρυσι οι αντίστοιχες πωλήσεις για το αγουρέλαιο Αθηνοελιάς δεν ξεπερνούσαν τα 3,45 ευρώ το κιλό.Οι πράξεις αφορούν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγ. Δημητρίου Μονεμβασιάς, που τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου πούλησε 28 τόνους αγουρέλαιο Αθηνοελιάς στην ελληνική εταιρεία «Χελιώτης», η οποία θα προμηθεύσει με το παραπάνω προϊόν την «Ελαΐς» για το «Άλτις αγουρέλαιο», όπως είπε στο Agronews ο πρόεδρος του Α. Σ. Αγ. Δημητρίου Μονεμβασιάς, Σωτήρης Κρητικός.

Πέρυσι οι αντίστοιχες πωλήσεις δεν ξεπερνούσαν τα 3,45 ευρώ το κιλό, συμπληρώνει o κ. Κρητικός. Να σημειωθεί ότι αν και οι παραπάνω τιμές αφορούν λίγες ποσότητες, στα επίπεδα των 4-4,10 ευρώ το κιλό έχουν πουληθεί σημαντικές ποσότητες φέτος.

«Ακόμα δεν έχουν διαμορφωθεί οι τιμές για το έξτρα παρθένο (κορωνέικο), αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ζήτηση στην αγορά, περισσότερη από άλλες σεζόν, καθώς όλοι οι μεσίτες που συνεργάζονται με Ιταλούς εμπόρους, προσπαθούν να προμηθευτούν ελαιόλαδο και οι τιμές ανεβαίνουν τουλάχιστον 10 λεπτά την εβδομάδα», υπογραμμίζουν συντελεστές του κλάδου.

agronews.gr