Το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το Υπ.Εργασίας.

Το νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 είναι μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών, ενοποιώντας τα διάσπαρτα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούσαν μέχρι πρότινος στο Υπουργείο και τους Φορείς του.

Έχει σχεδιαστεί ώστε να εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες την ημέρα, με ελάχιστο χρόνο αναμονής. Πλέον, καμία κλήση δεν χάνεται, κανένα ερώτημα δεν μένει αναπάντητο. Με ένα απλό τηλεφώνημα, χωρίς χρέωση, κάθε πολίτης μπορεί να έχει άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση, φιλική εξυπηρέτηση και αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων του.

Το 1555 εκφράζει μια νέα κουλτούρα εξυπηρέτησης!

Πώς λειτουργεί η γενική πληροφόρηση

Ομάδα Υποδοχής – Front Office

Είναι η ομάδα που υποδέχεται όλο τον όγκο των εισερχόμενων κλήσεων.
Η στελέχωση της ομάδας υποδοχής είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να απαντά σε όλες τις κλήσεις, χωρίς μεγάλες αναμονές. Αξιοποιώντας ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία, τα στελέχη της ομάδας παρέχουν άμεσα και αξιόπιστα απαντήσεις, σε οποιοδήποτε ερώτημα γενικής πληροφόρησης του πολίτη. Επίσης, έχουν εκπαιδευτεί για να καθοδηγούν τον πολίτη στη χρήση των διαθέσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών των φορέων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εάν ο πολίτης έχει κάποιο σύνθετο αίτημα, τότε αυτό προωθείται
για περαιτέρω διαχείριση από την Ομάδα Back Office,
μέσα από εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα.

computer keyboard

Πώς λειτουργεί η προσωποποιημένη πληροφόρηση

person

Ομάδα Διαχείρισης Αιτημάτων – Back Office

Η ομάδα αποτελείται από έμπειρα στελέχη των φορέων, που υποδέχονται τα σύνθετα αιτήματα και αναλαμβάνουν την περαιτέρω επικοινωνία με τον πολίτη, για περισσότερες πληροφορίες και την τελική τους επίλυση. Τα μέλη της ομάδας έχουν πλήρη γνώση και πρόσβαση σε συστήματα, ώστε να διαχειρίζονται τη συντριπτική πλειονότητα των εξειδικευμένων, προσωποποιημένων αιτημάτων και να δίνουν απαντήσεις σε άμεσο χρόνο.

text

Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών για το 2021, το 1555

Ο Ενιαίος Αριθμός Εξυπηρέτησης Πολιτών 1555 απέσπασε σημαντική διάκριση στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών, που απονεμήθηκαν την Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 από το Ελληνικό Ινστιτούτο Εξυπηρέτησης Πελατών (ΕΙΕΠ). Το 1555 έλαβε το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών της Χρονιάς. Η διάκριση αυτή αποτυπώνει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, αλλά και τη νέα κουλτούρα που εκφράζει και υπηρετεί, σε θέματα εξυπηρέτησης του πολίτη.