Το Spartan Race 2023 στη Σπάρτη 3-5 Νοεμβρίου

Για 5η χρονιά, η πόλη της Σπάρτης είναι έτοιμη να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Spartan Race, του μεγαλύτερου αγώνα με εμπόδια στον κόσμο, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί 3-5 Νοεμβρίου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πόλη της Σπάρτης περιμένει περισσότερους από 5.000 αθλητές και συνοδούς οι οποίοι θα συμμετέχουν στο Trifecta World Championship.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου με την τελετή έναρξης και την παρέλαση των Εθνών, όπου όλοι οι αθλητές θα παρελάσουν από την κεντρική πλατεία της Σπάρτης μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα.

Οι αγώνες ξεκινούν την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου με τον αγώνα Sprint των 5 χιλιομέτρων ενώ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου διεξάγεται ο αγώνας Super (10χλμ.) με αποκορύφωμα το Beast των 21 χιλιομέτρων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, από τον οποίο θα προκύψει και ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Για να συμμετέχει κανείς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον 3 τερματισμούς (Sprint, Super & Beast) μέσα σε ένα έτος. Όμως, αν κάποιος επιθυμεί να λάβει μέρος μεμονωμένα στους αγώνες των 5 και 10 χιλιομέτρων, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή χωρίς καμία προϋπόθεση στο gr.spartan.com.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα gr.spartan.com

Σχετικά με το Spartan

To Spartan αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο, όντας μάλιστα η πρώτη που προσφέρει χρονομέτρηση και παγκόσμια κατάταξη. Απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα αθλητών, από αρχάριους έως και εκείνους που θέλουν να ανταγωνιστούν με κορυφαίους αθλητές. Παράλληλα, διαθέτοντας περισσότερους από 5.000.000 followers στα social media, δικά της προϊόντα υγείας και ευεξίας και αποτελώντας μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές του NBC, η Spartan κατάφερε να μετατρέψει τους αγώνες μετ’ εμποδίων σε ένα από τα ταχέως αναπτυσσόμενα αθλήματα στον κόσμο.

Το Spartan κάθε χρόνο διοργανώνει περισσότερους από 200 αγώνες σε 42 χώρες μετρώντας περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες. Οι αγώνες του απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα αθλητών, από αρχάριους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στους αγώνες με εμπόδια, μέχρι και πολύ έμπειρους. Τα εμπόδια είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος στον αγώνα άνδρες, γυναίκες αλλά και παιδιά! Αυτή ήταν άλλωστε και η αρχική ιδέα του εμπνευστή του Spartan Race Joe De Sena, ο οποίος έθεσε ως στόχο να «σηκώσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους από τον καναπέ» και να τους βοηθήσει να εξελιχθούν μέσα από την γυμναστική.

Website: https://gr.spartan.com/

Facebook: https://www.facebook.com/SpartanRaceGreece/

Instagram: https://www.instagram.com/spartanracegreece/