Τρέχει τα έργα ο Νίκας στη Λακωνία… Ένα βήμα ακόμα για την Μελέτη του Σπάρτη – Γύθειο

Σημαντικά ζητήματα και έργα που αφορούν στις συγκοινωνιακές και άλλες υποδομές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου συζήτησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντησή του στην Αθήνα, σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη, είχε ευρεία συνεργασία με τον υπουργό ο οποίος -σε σχέση με τα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα- γνωστοποίησε ότι μετά το Πάσχα θα βρεθεί στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, όπου θα κάνει ανακοινώσεις για το σύνολο των θεμάτων τα οποία τέθηκαν.

Καλά νέα για τον δρόμο Σπάρτη – Γύθειο, προέκυψαν από την συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, στην οποία συμμετείχα σήμερα, συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας .
👉 Η μελέτη ολοκληρώνεται μέχρι το καλοκαίρι και το Υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα χρηματοδότησής του έργου, από δικούς του πόρους.
✅ Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης εκτός από την βελτίωση της εθνικής οδού Σπάρτη – Γύθειο, τµήµα Πυρί – Γύθειο, περιλαμβάνονταν θέματα όπως:
🔶Η επαναλειτουργία µε αναβάθμιση – εκσυγχρονισµό της σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Αργους – Ναυπλίου,
🔶Ο οδικός άξονας Τρίπολη – παράκαμψη Λαγκαδίων – Αρχαία Ολυμπία,
🔶Ο νέος οδικός άξονας Λεύκτρο – Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία, ως μοχλός ανάπτυξης στη µεταλιγνιτική εποχή, µε προοπτική για τον οδικό άξονα Γύθειο – Μεγαλόπολη – Κατάκολο
🔶 Το οδικὀ τµήµα Αλφειός – Καλό Νερό – Τσακώνα,
🔶Το πρόγραµµα βελτίωσης οδικής ασφάλειας (ΠΕΒΟΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,
🔶Η αντιδιαβρωτική προστασία των ακτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
✅Για την εξέλιξη των παραπάνω θεμάτων υποδομών της Πελοποννήσου, θα προβεί σε ανακοινώσεις ο Κώστας Καραμανλής, σε επίσκεψή του στην Περιφέρειά μας, που προγραμματίζεται για, μετά το Πάσχα.
Θεοδωρος Βερούτης