Τσίπρας… “Όλα στην ώρα τους…” Η επόμενη μέρα στην Κυβέρνηση…

0

«Η εθνική αντιπροσωπεία έδωσε σήμερα στην κυβέρνηση ισχυρή εντολή ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης για την επίτευξη οικονομικά βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης συμφωνίας με τους εταίρους. Αυτό που προέχει τώρα είναι η θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση. Όλα τ’ άλλα στην ώρα τους».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Με τη δήλωσή του αυτή ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ότι πρωτίστως τον ενδιαφέρει η επίτευξη συμφωνίας για την αποφυγή της χρεοκοπίας και στη συνέχεια θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα, που παραμένουν ανοιχτά.

Την επόμενη μέρα ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει σειρά πρωτοβουλιών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο διαγραφής των διαφωνούντων, το σενάριο του ανασχηματισμού, το ενδεχόμενο να απευθύνει πρόσκληση στα άλλα κόμματα για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ούτε όμως το σενάριο εκλογών.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι προφανώς υπάρχει θέμα υλοποίησης του κυβερνητικού έργου με τους υπουργούς που διαφοροποιήθηκαν και προφανώς υπάρχει ζήτημα με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ωστόσο όλα αυτά «θα τα δούμε από τη Δευτέρα».

Εκείνο που προέχει για την κυβέρνηση είναι η επιτυχής κατάληξη της διαπραγμάτευσης, υπογράμμιζαν οι πηγές του Μαξίμου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι όταν υπουργοί διαφοροποιούνται και μάλιστα με ψήφο, προφανώς δημιουργείται εξαιρετικά προβληματική κατάσταση, από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η πρόεδρος της Βουλής αν και έχει διαφορετικό θεσμικό ρόλο, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Σε ό,τι αφορά στους βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν, οι κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν ότι αρμόδιο όργανο να πάρει αποφάσεις είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα.