Φίλτρα νερού: 5 + 1 οφέλη για την υγεία!

Φίλτρα νερού: 5 + 1 οφέλη για την υγεία!

 

 

Το πόσο σημαντικό είναι το πραγματικά καθαρό νερό, όπως αυτό προκύπτει από τα φίλτρα νερού, μπορεί να το καταλάβει κανείς, αν αναλογιστεί τα πολλαπλά οφέλη, που αποκομίζει κανείς από τη σωστή ενυδάτωση. Δεδομένου, ότι τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό με την επαρκή ενυδάτωση έχει κάποιος:

  • Υγιής καρδιά
  • Καλύτερη διάθεση
  • Καθαρή επιδερμίδα
  • Υψηλά επίπεδα ενέργειας

Καθημερινά, πολλοί, και ιδίως όσοι έχουν μικρά παιδιά, αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές καθαρισμού του νερού προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα νερού, που καταναλώνουν. Όσο καλό και αν είναι το νερό μιας περιοχής, η αλήθεια είναι ότι με τη βοήθεια των φίλτρων μπορεί να γίνει από καλό, εξαιρετικό. Οι παρακάτω λόγοι αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

  1. Το νερό της βρύσης μπορεί να μην είναι όσο καθαρό φαίνεται

Ακόμη και το καθαρότερο νερό μιας περιοχής, που φημίζεται γι’ αυτό, μπορεί να μην είναι τόσο καθαρό, όσο θα περιμέναμε. Μην ξεχνάμε, ότι το νερό ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή ανάμεσα σε δαιδαλώδεις σωληνώσεις. Σε αυτές μπορεί να υπάρχουν επιμολυντές. Έχοντας τοποθετήσει κάποιος φίλτρα νερού, διασφαλίζει ότι στο τελικό στάδιο, όταν το νερό τρέχει στο ποτήρι, καταλήγει καθαρό.

  1. Τα φίλτρα νερού σας εξασφαλίζουν χρήματα

Αντί να ξοδεύετε χρήματα στα κοστοβόρα εμφιαλωμένα νερά, έχετε καθαρό νερό απευθείας από τη βρύση σας. Η διαφορά στην τσέπη σας θα γίνει ασιθητή αμέσως. Ως εκ τούτου σταματώντας να αγοράζετε εξάδες νερού θα γλυτώσετε πολλά χρήματα από τον ετήσιο προϋπολογισμό σας.

  1. Αναλάβετε δράση για την προστασία του περιβάλλοντος

Σε καθένα μας αναλογεί ένα μέρος ευθύνης για την προστασία του περιβάλλοντος και τα φίλτρα νερού συνεισφέρουν σε αυτό. Εφόσον δεν καταναλώνει κανείς εμφιαλωμένο νερό, δε χρησιμοποιεί πλαστικό. Το τελευταίο είναι γνωστό, ότι επιβαρύνει το περιβάλλον, ακόμη κι όταν είναι ανακυκλώσιμο, καθώς υπάρχει το κόστος της ανακύκλωσης. Επιπρόσθετα για να φτάσει στο κατάστημα της γειτονιάς σας το εμφιαλωμένο νερό, θα πρέπει να μεταφερθεί εκεί περνώντας από όλη τη χώρα. Έτσι πίνοντας νερό, που έχει καθαριστεί από συσκευές φίλτρανσης, μειώνετε και το αποτύπωμα του άνθρακα.

  1. Καταναλώνετε λιγότερα άλατα

Στην Ελλάδα έχουμε σε πολλές περιοχές σκληρό νερό. Αυτό σημαίνει, ότι το νερό εμφανίζει υψηλή περιεκτικότητα σε άλατα. Τα άλατα δεν είναι επικίνδυνα για τον οργανισμό, όμως επηρεάζουν τη γεύση.

  1. Εξαλείψτε το χλώριο με φίλτρα νερού

Η χλωρίνη χρησιμοποείται για την απολύμανση του νερού και την εξόντωση βακτηρίων, μικροβίων και παθογόνων μικροοργανισμών. Επιπρόσθετα συνεισφέρει στο να παραμένουν οι σωληνώσεις μεταφοράς του νερού καθαρές για να φτάνει στο ποτήρι σας απολυμασμένο το νερό. Ωστόσο, τα παράγωγα της χλωρίνης, όταν συσσωρεύονται στον οργανισμό, μπορεί να έχουν επιβλαβείς για την υγεία συνέπειες.

Με τα φίλτρα νερού το χλώριο αφαιρείται μόνο τη στιγμή, που το νερό τρέχει από τη βρύση στο ποτήρι σας. Αυτό σημαίνει στην ουσία, ότι υφίσταται την απολύμανση, όπως πρέπει και την ίδια στιγμή φτάνει σε εσάς χωρίς τη χλωρίνη.

  1. Αφαιρέστε αποτελεσματικά βαρέα μέταλλα όπως τον μόλυβδο

Σε αντίθεση με τα άλατα, τα βαρέα μέταλλα, όπως το προαναφερθέν χλώριο, ο μόλυβδος ή ο αμίαντος, μπορεί να είναι επιβλαβή για την υγεία. Και αυτά τα στοιχεία μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην υγεία των μωρών, μικρών παιδιών κι εγκύων. Ειδικότερα τα παλιότερα κτίρια έχουν σωληνώσεις αμιάντου, ο οποίος επιμολύνει το καθαρό νερό, που έρχεται στη βρύση σας. Με τα φίλτρα νερού μπορείτε να απομακρύνετε τα περισσότερα από αυτά τα φίλτρα νερού.

Στην αγορά υπάρχει διαθέσιμη μεγάλη γκάμα φίλτρων νερού. Κάντε την έρευνά σας ανάμεσα στους διαφορετικούς τύπους νερού και βρείτε αυτό, που ταιριάζει στις ανάγκες σας.