«Φρούριο» είχαν κάνει το σπίτι οι Πακιστανοί στην Σκαλα Λακωνίας

Σε «φρούριο» είχαν μετατρέψει το σπίτι που έμεναν στη Σκάλα Λακωνίας ο Πακιστανός τρομοκράτης και ο συγκάτοικός τους. Είχαν τοποθετήσει καλάμια στα κάγκελα και δεν υπήρχε καμία οπτική επαφή με το εσωτερικό του σπιτιού.

Στο συγκεκριμένο σπίτι ζουν κι άλλοι ομοεθνείς του συλληφθέντα, καθώς μοιράζονταν τα έξοδα. Ο ένας εκ των συγκατοίκων του 27χρονου που συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές φέρεται να έκανε και παρέα μαζί του.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Star, φαίνεται ο συγκάτοικος, ο οποίος προσήχθη από την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν 4 περιπολικά. Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο εν λόγω άνδρας, δεν είχε δώσει πολλά δικαιώματα στην περιοχή, δεν τον γνώριζαν πολλοί ενώ έκανε παρέα με άλλους εργάτες γης συμπατριώτες του αλλά και από την Ινδία.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν αναφέρει κατά καιρούς ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί δημιουργούν πολλές φασαρίες.

Τα μηνύματα που πρόδωσαν τους τρομοκράτες

Ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο τρομοκρατών, που ετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας, ήταν τα δεδομένα από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι συνομιλίες τους πρόδωσαν τα σχέδιά τους, αλλά και τον εγκέφαλο του κυκλώματος, ο οποίος από το Ιράν τους έδινε οδηγίες και τους «έταζε» χρήματα για κάθε νεκρό και ασφαλή διαφυγή από την Ελλάδα.

Όπως φαίνεται στα μηνύματα που αντάλλασσαν, ο 30χρονος που μένει στο Ιράν τους ζητούσε επιτακτικά να επισπεύσουν την επίθεση στο εστιατόριο. Τους προέτρεπε να προχωρήσουν σε στρατολόγηση ομοεθνών τους, με κίνητρο τα χρήματα και στόχο να κάνουν δολοφονίες στα πιο εμπορικά και πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας με παρουσία Ισραηλινών.

Μάλιστα, σε κάποιο μήνυμα έγραφε χαρακτηριστικά: «Να σκοτώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.»

Η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε προσαγωγές Πακιστανών, που ενδεχομένως να είχαν προσεγγιστεί από τους δύο συλληφθέντες, με στόχο τη «στρατολόγηση». Ωστόσο, δεν προέκυψαν σε βάρος τους στοιχεία και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Την Παρασκευή (31/3) αναμένεται οι δύο συλληφθέντες να οδηγηθούν στον ανακριτή, ενώ σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η επιχείρηση «Υάκινθος» της ΕΥΠ

Το κωδικό όνομα «Υάκινθος» έδωσε η ΕΥΠ στην επιχείρηση εξάρθρωσης του τρομοκρατικού κυκλώματος.

Εκτός από τους δύο Πακιστανούς τρομοκράτες που συνελήφθησαν, στο μικροσκόπιο μπήκαν ακόμη 15-20 άτομα, κυρίως ομοεθνείς τους, οι οποίοι φέρονται να είχαν ενημερωθεί για τις προετοιμασίες του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Στο πλαίσιο αυτό έγιναν αστυνομικές επιχειρήσεις σε Ζάκυνθο, Σπάρτη, Άνω Λιόσια, Ομόνοια και Μοναστηράκι.

Στο μεταξύ, οι Αρχές δεν αποκλείουν να υπάρξει κι άλλη σύλληψη.