Όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος Τραγούδησε στη Σπάρτη και γέμισε η πλατεία – Σελίμος “Δεν Μετάνιωσα ποτέ”

Με αφορμή την απώλεια του μεγάλου καλλιτέχνη Τόλη Βοσκόπουλου έρχονται μνήμες από την επίσκεψη του και την εμφάνισή του στην Σπάρτη.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2009 στην Δημαρχιακή θητεία του αείμνηστου Σαράντου Αντωνάκου και στο τιμόνι του Αθλητικού Οργανισμού βρίσκεται ο Νίκος Σελίμος. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου όπως γίνεται κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Σπάρταθλον.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Νίκος Σελίμος στις εκδηλώσεις του Δήμου Σπάρτης για το Σπάρταθλον έχει κλείσει το πιο μεγάλο όνομα της εποχής και όχι μόνο. Τον Τόλη Βοσκόπουλο για να τραγουδήσει μετά την τελετή λήξης της διοργάνωσης στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι αφίσες είχες κατακλίσει κυριολεκτικά όλη την Λακωνία και μάλιστα ήταν και η πρώτη φορά και όπως αποδείχτηκε και η τελευταία που ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής θα εμφανιζότανε στην πόλη μας και στο κοινό της.

Οι αντιδράσεις από μέρος της κοινής γνώμης ήταν έντονες καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που αποδοκίμασαν την πρόταση του Αθλητικού Οργανισμού για την επιλογή Βοσκόπουλου καθώς υποστήριζαν πως ταίριαζε στην εκδήλωση το συγκεκριμένο ύφος μουσικής που εκπροσωπούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος. Μια μεγάλη μερίδα κοινού όμως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με τις μετρήσεις απο την εταιρία που διοργάνωνε την εκδήλωση να μιλούν για πάνω απο 5,500 κόσμου.

Η βροχή εκείνη την ημέρα όμως ήταν ο απόλυτος αντίπαλος του Νίκου Σελίμου και οχι τόσο οι αρνητικές φωνές των απέναντι. Όλη την ημέρα στην Σπάρτη έβρεχε με αποτέλεσμα όλη η διοργάνωση να βρίσκεται υπο αμφισβήτηση εάν θα γίνει η δεν θα γίνει.

Μετά τις 7 το απόγευμα η βροχή σταματά και ξεκινούν τα συνεργεία να στήνουν το σκηνικό.

Πραγματοποιείται η τελετή λήξης και οι βραβεύσεις και στη συνέχεια έρχεται η ώρα του Τόλη Βοσκόπουλου. Ο κόσμος τον αποθέωσε αλλά η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνισή της λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους του προγράμματος. Παρόλο την αναμονή των υπευθύνων ο καιρός δεν ήταν σύμβουλος με τον μεγάλο καλλιτέχνη να μην ξανα ανεβαίνει στην σκηνή και ο κόσμους που είχε συγκεντρωθεί να αποχωρεί λήγοντας ίσως άδοξα την μοναδική εμφάνιση του Τόλη Βοσκόπουλου στην πόλη της Σπάρτης.

Ειπώθηκα πολλά γράφτηκαν ακόμα τόσα. Πληροφορίες θέλουν πως για την εμφάνισή του Τόλη Βοσκόπουλου στην Σπάρτη μαζί με όλη την ορχήστρα του η οποία είχε έρθει με λεωφορείο από την Αθήνα το κόστος ήταν 25.000 ευρώ. Ποσό που δεν πληρώθηκε στο σύνολο γιατί δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η εκδήλωση και δεν κατάφερε το καλλιτεχνικό σχήμα να λάβει στο ακέραιο.

Τα μεθεόρτια της συγκεκριμένης βραδιάς ίσως ακόμα να ηχούν στα αυτιά και το μυαλό του τότε προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Νίκου Σελίμου ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο τότε, ίσως και τώρα ακόμα, για την επιλογή του. Ο ίδιος πάντως σήμερα έρχεται μετά το άκουσμα του θανάτου του γνωστού καλλιτέχνη να σημειώνει με ανάρτησή του πως “Δεν μετάνιωσα ποτέ”….

Αναλυτικά στο προφίλ του στο Fb Σημειώνει

Δεν μετάνιωσα πότε ρε άρχοντα που με δική μου ευθύνη ήρθες στην πλατεία της Σπάρτης, ακόμα ηχούν τα κατηγορώ από τους Σπαρτιάτες στα αυτιά μου, εφιάλτης μου έγινε.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΓΑΛΕ

Όπως και να έχει… εάν δεν άρεσε ή δεν ταίριαζε στην συγκεκριμένη εκδήλωση ή αν άρεσε και ταίριαζε στη εκδήλωση, ο Τόλης Βοσκόπουλος όπως ήρθαν τότε τα πράγματα άφησε το δικό του στίγμα και ακούστηκε όσο ποτέ κανένας άλλος για την παρουσία του στην πόλη μας.

Εμείς στο Report24 θα πούμε μόνο τούτο… Ανεπανάληπτος!