Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον τροπικό κυκλώνα που θα σαρώσει Πελοπόννησο και Κρήτη
Δελτίο έκτακτης επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς μέχρι την Τρίτη προβλέπονται έντονες βροχές και καταιγίδες. Σήμερα θα επηρεαστεί η Πελοπόννησος και οι νοτιότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
Συγκεκριμένα τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα τις νότιες Κυκλάδες και αργά το βράδυ τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως Κάσος, Κάρπαθος).
Η ΕΜΥ εκτιμά ότι μέχρι το πρωί της Τρίτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ή θα σταματήσουν.
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, ο κυκλώνας τροπικού τύπου αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης σήμερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Κρήτης και με μικρότερη ένταση περιοχές της νότιας Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα νεώτερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο κυκλώνας αυτός θα κινηθεί γρήγορα προς τα ανατολικά, και σύμφωνα με τα στοιχεία αναμένεται να περάσει νότια της Κρήτης κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.
Ο κυκλώνας, πέραν των θυελλωδών ανέμων (αναμένονται άνεμοι ισχυρότεροι των 100 km/h) θα συνοδεύεται και από ισχυρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να επηρεάσουν περιοχές της Κρήτης και με μικρότερη ένταση περιοχές της νότιας Πελοποννήσου. Ο ακριβής εντοπισμός των περιοχών που θα επηρεαστούν από τα ισχυρά φαινόμενα θα εξαρτηθεί από την ακριβή κίνηση του κυκλώνα μέσα στις επόμενες 24ώρες, οπότε θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση με νέα στοιχεία από το Εθνικό Αστεροσκοπείο.
Όπως αναφέρει στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου: «Ένα μικρό αλλά πολύ ενεργό χαμηλό πλήττει από χθες (Σάββατο) την κεντρική Μεσόγειο προκαλώντας τεράστια κύματα στις ακτές της Μάλτας και της Σικελίας. σε συνδυασμό μάλιστα και με ισχυρές καταιγίδες.
Το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό δείχνει να στροβιλίζεται και να βαθαίνει στην περιοχή κινούμενο ανατολικά τις επόμενες δύο ημέρες με τάση έως και την Δευτέρα να περάσει πάνω από την νότια νησιωτική Ελλάδα και κυρίως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα!
Ορισμένα προγνωστικά μοντέλα καιρού προσομοιώνουν μια βάθυνση του χαμηλού στην περιοχή μας κυρίως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας πάνω από την Κρήτη όπου θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς εκτός οι κατά τόπους έντονες βροχές/καταιγίδες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους».
-
Όλα τα νέα για τον καιρό στο weather.gr

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




