Αγρότες Λακωνίας: Πέρασαν το σύμφωνο συμβίωσης και αδιαφορούν για το σύμφωνο επιβίωσης

0

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δυστυχώς η συνεχιζόμενη επίθεση κατά των αγροτών καλά κρατεί. Με τις πρόσφατες εξαγγελίες για το ασφαλιστικό πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν τους ενδιαφέρει η ύπαρξη της εγχώριας παραγωγής. Ενώ όλοι έτρεξαν να περάσουν το σύμφωνο συμβίωσης αδιαφορούν να συνάψουν μαζί μας σύμφωνο επιβίωσης .Όσο περισσότερο μελετάμε τις εξαγγελίες και τις προσπάθειες των κυβερνώντων άρον άρον να τις περάσουν σαν νόμους του κράτους,τόσο περισσότερο μας έρχεται να βάλουμε πλέον τα γέλια.

Σοβαρευτείτε επιτέλους!! Μέχρι το 2017 θέλουν έναν αγρότη να πληρώνει στο όποιο εισόδημά του  26% φορολογία +100% προκαταβολή ( δηλαδή άλλο ένα 26%)+ 20% εισφορά σύνταξης +7% εισφορά ιατροφαρμακευτική. Πόσο μας κάνουν ; 79% . Σ᾽αυτά προσθέστε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ εισφορά υπέρ ΕΛΓΑ , κόστος λογιστή και τέλους επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ στα χωράφια σου. Και αυτά μόνο για να είσαι αγρότης. Δηλαδή χοντρικά τι σου μένει; ένα 15% του εισοδήματος σου; μ´αυτό πρέπει να πληρώσεις Ενφια για το σπίτι σου , να καλύψεις το κόστος παραγωγής ( λιπάσματα, φυτοπροστασία,καλλιέργεια, εργατικά,πετρέλαια, ζημές στα μηχανήματά σου κλπ). Ε ρε αχάριστε αγρότη μη μου πείς ότι θέλεις και να φάς εσύ και η οικογένεια σου ; να ντυθείς; ΑΠΑΠΑ.

Αλλά μην σκάς . Η Βουλγαρία να είναι καλά . Θα δηλώσουμε έδρα την Σόφια . Έτσι και αλλιώς 250000 θέσεις εργασίας έφτιαξαν οι τελευταίες κυβερνήσεις  στην Βουλγαρία απο Ελληνικές επιχειρήσεις. Οι 350000 αγρότες θα τους χαλάσουν; Τι δεν μπορείς να μεταφέρεις τα χωράφια σου στην Βουλγαρία; λεπτομέρειες. Αν σου είναι δύσκολο να φτιάξεις δικιά σου εταιρεία στο εξωτερικό, θα τα νοικιάσεις σε βουλγάρικη ή Ιρλανδική εταιρεία με 10% φορολογία και εσύ θα δουλεύεις για την εταιρεία με εργόσημο και θάχεις και 9500ε αφορολόγητο. Είδες που για όλα υπάρχουν λύσεις;

Και αφού έτσι και αλλιώς θα μας τα πάρουν όλα γιατί να δουλεύουμε; γιατί να σκάμε; ο φραπές και ο καναπές να είναι καλά. Να βγούμε να φωνάξουμε; Σε παρακαλώ , εγώ είμαι Συριζαίος λέει ό ένας ,θα στηρίξω τις επιλογές του κόμματος, εγώ είμαι Νεοδημοκράτης λέει ο άλλος τους αφήνω επίτηδες να ξεμπροστιαστούν , εγώ είμαι Πασόκος λεέι ο άλλος έτσι και αλλιώς εμείς κυβερνάμε και πάει λέγοντας . Όλοι έχουν την δικαιολογία τους. Κρίμα την Ιστορία μας σαν τόπος και σαν χώρα.

Εμείς στην τελευταία συνάντησή μας με μέλη αγροτικών συλλόγων και ανεξάρτητων μπλόκων απο όλη την Πελοπόννησο πάντως αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις και να μεγαλώσουμε τον αγώνα μας , εστω και αν είμαστε μια χούφτα. Ριψάσπιδες δεν είμαστε . Εσείς;