Ανακοίνωσε η ΝΔ: Ο Δημήτρης Πτωχός υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Η νέα εποχή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σηματοδοτήθηκε και επίσημα, μετά την ανακοίνωση του κόμματος της ΝΔ, για τις στηρίξεις που δίνονται εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου. Σε αυτές φιγουράρει το όνομα του Δημήτρη Πτωχού ως του ανθρώπου εκείνου που θα οδηγήσει την Πελοπόννησο στην επόμενη μέρα.

Ο Δημήτρης Πτωχός κατέρχεται ως υποψήφιος περιφερειάρχης με την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος και η επιλογή αυτή σηματοδοτεί τη ριζική ανανέωση και τη νέα σελίδα που ανοίγει, με στόχο ο τόπος να αλλάξει ταχύτητα. Ήδη άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα η αίσθηση που δημιουργήθηκε στο άκουσμα αυτής της προοπτικής είναι ιδιαίτερα θετική στην κοινωνία. Ο Δ. Πτωχός μάλιστα όλο αυτό το διάστημα έχει τρέξει τον σχεδιασμό του, έχοντας έτοιμες όλες τις κινήσεις και στο πεδίο της στελέχωσης του συνδυασμού του, και με νέα ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση.

Δείτε το ρεπορτάζ που είχε προηγηθεί από την τηλεόραση BEST

 

 

Μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι θα στηρίξει τους κάτωθι υποψήφιους για τις Περιφέρειες:

– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος

– Αττικής: Γιώργος Πατούλης

– Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής

– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης

– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης

– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης

– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός

– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα

– Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας

– Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος

– Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός

– Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

Για την Περιφέρεια Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη.

ΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ “ΓΑΛΑΖΙΕΣ”

Στόχος της Πειραιώς, μετά την σαρωτική νίκη στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις των εθνικών εκλογών, είναι να βαφτεί γαλάζιος ο εκλογικός χάρτης της χώρας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Το 2019 είχε κερδίσει τις 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας χάνοντας μόνο την Κρήτη, όπου εκλέχθηκε ο υποψήφιος που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και το Βόρειο Αιγαίο όπου επικράτησε ως ανεξάρτητος υποψήφιος ο Κώστας Μουντζούρης. Το νέο πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί δίνει βάσιμες ελπίδες στο εκλογικό επιτελείο της ΝΔ να επιδιώξει αυτή τη φορά την επικράτηση των υποψηφίων της και στις 13 Περιφέρειες, παρά τις ιδιαιτερότητες που έχουν πάντα οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τον Δ. Πτωχό ξεχωριστό ήταν και το άρθρο στο www.lastpoint.gr του Κωνσταντίνου Μανίκα:

Ένα όνομα έκπληξη, για πολλούς, φαίνεται να αποτελεί την επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Δημήτρης Πτωχός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου εκείνη την περίοδο, παίρνει θέση μάχης για την κορυφαία αυτοδιοικητική μάχη.

Για όσους γνωρίζουν τον Δημήτρη Πτωχό, είναι προφανές γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, αναθέτοντας του το δύσκολο έργο της πλήρους ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου, πάνω σε μια νέα, σύγχρονη οπτική που στηρίζεται πάνω στην προσφορά των προηγούμενων διοικήσεων αλλά δίνει στην αυτοδιοίκηση τον απαραίτητο αέρα εκσυγχρονισμού με το βλέμμα στις πολλαπλές προκλήσεις του μέλλοντος.

Στα τόσα χρόνια γνωριμίας και στα, πλαίσια της συνεργασίας μας στην εθελοντική μου παρουσία στη Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, ο Δημήτρης έχει αποδείξει ότι συνδυάζει το χαμηλό προφίλ, που εστιάζει στη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα κι όχι στους βερμπαλισμούς και τις υπεκφυγές. Ξέρει να σχεδιάζει, να εκτελεί και να πετυχαίνει. Να σέβεται τους συνεργάτες του και να αξιοποιεί τη δυναμική της ομάδας.

Όσοι βιάστηκαν, κυρίως λόγω άγνοιας, να αποδώσουν την υποψηφιότητα του αποκλειστικά σε παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, αδικούν τόσο τη διαχρονική συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα αρχών, όσο και την αποδεδειγμένη ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρά σε αντισυμβατικές επιλογές αξιολογώντας την ικανότητα και την προοπτική που μπορεί να δώσει κάποιος στον ρόλο που θα του ανατεθεί.

Αδικεί και τον ίδιο τον Δημήτρη Πτωχός, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ εθισμένος στην εξουσία, ούτε διεκδίκησε επιτακτικά μερίδιο σε αυτή. Από τις αρχές του 2015 και την πρόωρη ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, αφιερώθηκε στην επιτυχημένη επαγγελματική και οικογενειακή του πορεία, αποφεύγοντας να εξαργυρώσει πολιτικά την κυβερνητική εμπειρία. Δεν ενεπλάκη ποτέ σε μικροπολιτικούς διαξιφισμούς, δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ με προσωπικές εξάρσεις, δεν απαίτησε να επιβάλλει την παρουσία του στο δημόσιο βίο, με κάθε τίμημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια απρόσμενη επιλογή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι από ισορροπιστική μικροκομματική διάθεση αλλά γιατί στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού, θέλει να αποτυπώσει το όραμα του για το μέλλον της αυτοδιοίκησης, όπως έχει πράξει και συνεχίζει να πράττει τόσο στην κομματική όσο και την κυβερνητική διάρθρωση.

Όχι υποτιμώντας το παρελθόν, αλλά χτίζοντας το μέλλον. Με επιστημονική και τεχνολογική επάρκεια στον ταχύτατα ψηφιοποιημένο κόσμο μας, με αίσθηση των διεθνών τάσεων και ζητημάτων, με επικαιροποιημένη διοικητική δυνατότητα, μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης με την τοπική κοινωνία.