Ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας

00000000000000ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουμε μια μεγάλη μάχη για να εμποδιστούν τα εξοντωτικά μέτρα της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και του τρίτου μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός  Σύλλογος Λακωνίας, το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε μαζικά σε πολύμορφες κινητοποιήσεις που οργάνωσε το ταξικό αγροτικό κίνημα.

Στα πλαίσια των παραπάνω κινητοποιήσεων,  πήρε μέρος στην πλατιά σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκέμβρη,  στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της κατάστασης και η λήψη αποφάσεων για παραπέρα κλιμάκωση, με πανελλαδικό συντονισμό και αναβαθμισμένες μορφές πάλης των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων.

Ανακοινώνουμε ότι το επόμενο διάστημα  θα πραγματοποιήσουμε  συσκέψεις σε όλον τον Νομό Λακωνίας για να ενημερώσουμε  τους   αγρότες και κτηνοτρόφους για τις εξελίξεις της αγροτικής πολιτικής που ετοιμάζει η Ε.Ε και Κυβέρνηση μέσω της Κ.Α.Π  και παράλληλα να προετοιμάσουμε  την κλιμάκωση των αγώνων μας.

Καλούμε όλους τους  μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να μην πειστούν από τις ψεύτικες ελπίδες που δίνουν τα παπαγαλάκια και εκπρόσωποι των τσιφλικάδων ( Βουλευτές και Αγροτοπατέρες της Συντονιστικής Επιτροπής Λακωνίας). Να απομονώσουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Όλοι αυτοί που προσκυνάνε την Ε.Ε  και την Κ.Α.Π, μας  ανοίγουν τον λάκκο.

Στα εξοντωτικά μέτρα που προωθούν ΕΕ και κυβέρνηση, περιλαμβάνονται:

* Μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις που θα φτάσουν μέχρι και το 60%, συνολικά, έως το τέλος 2019 που θα διαρκέσει η νέα ΚΑΠ και νέοι αποκλεισμοί μικρομεσαίων αγροτών απ’ αυτές.

* Νέοι περιορισμοί στην αγροτική παραγωγή.

* Βαριά φορολογία από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος, με συντελεστή 26% και με προκαταβολή στο 100% του φόρου της επόμενης χρονιάς.

* Αύξηση στο 23% του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

* Κατάργηση της επιστροφής φόρου πετρελαίου και μεγάλη αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

* Τριπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ,

* ΕΝΦΙΑ για σπίτια, αποθήκες, χωράφια.

* Επιβολή υψηλότερου φόρου σε αγροτικά προϊόντα, όπως το κρασί και το τσίπουρο.

Η απάντηση μας σε αυτά τα εξοντωτικά μέτρα είναι η μαζικοποίηση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας,  με συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, και αναβαθμισμένες μορφές πάλης των αγωνιστικών μας κινητοποιήσεων.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή  της αντιαγροτικής πολιτικής Κ.Α.Π-Ε.Ε – Κυβέρνησης.

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΛΕΛΕΡ!