Από νωρίς το πρωί ο δροσισμός της Σπάρτης από τον Δήμο μέσα στην πόλη.

Αυτές τις ημέρες με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα ο Δήμος Σπάρτης και το Τμήμα Καθαριότητας προχώρησαν σε κινήσεις των οχημάτων για δροσισμό της πόλης.

Τα βυτία του Δήμου σε δυο φάσεις καθημερινά από τις 3 έως τις 7 το πρωί και από τις 8 εως τις 12 το βράδυ προχωρούν σε δρομολόγια ρίχνοντας νερό στους δρόμους στις πλατείες και τις γειτονιές με σκοπό να πέσει η θερμοκρασία που έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Η κίνηση αυτή είναι σύνηθες για μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες κατα τις ημέρες καύσωνα και είναι μια πρακτική που επιστημονικά αποδεδειγμένα φέρνει αποτελέσματα.

Ο κόσμος την δέχτηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν να συνεχίσει καθ΄όλη την διάρκεια του καύσωνα.

Θετικά ήταν και τα σχόλια στο Δελτίο της ΕΡΤ1 που έκαναν ρεπορτάζ για τις πιο ζεστές περιοχές της Ελλάδας που μια εξ αυτών είναι και η Σπάρτη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λίγη Δροσιά στη Σπάρτη

1. Χθές Σάββατο απο τις 17.30 έως τις 20.30 και σήμερα Κυριακή από τα χαράματα 04.00 έως τις 08.30 ‘πλύθηκαν’ και δροσίστηκαν οι πλατείες και οι κεντρικοί δρόμοι της Σπάρτης και μάλιστα εν μέσω χειροκροτημάτων κάποιων συμπολιτών μας!

Εύγε στην υπηρεσία μας Καθαριότητας, στον Αντιδήμαρχο Χρήστο Κανακάκο και τη Γενική Γραμματέα Μαίρη Χάντζου για τη πρωτοβουλία!

2. Παρακαλούμε πολύ όλους τους συμπολίτες μας να βγάζουν τα απορρίμματά τους μετά τις 17.00 το απόγευμα, να μην αφήνουν απορρίμματα εκτός κάδων και να μην αφήνουν ογκώδη αντικείμενα μπροστά σε κάδους απορριμμάτων ώστε να είναι εύκολη η αποκομιδή.

3. Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Δήμου Σπάρτης απο τις 08.00 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα στο χώρο του παλαιού Δημαρχείου (Πλατεία) και στο ΚΑΠΗ για όλο το κοινό.

Ευχαριστούμε πολύ για την συνεργασία

4. Σύμφωνα με τη χθεσινή Ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο Δήμος Σπάρτης είναι ο πιο επιμελής και τακτικός στις υποχρεώσεις του προς τον ΦΟΔΣΑ!

ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΕΡΓΑ

5. Κουράγιο στους Ροδίους και τους χιλιάδες επισκέπτες στο πανέμορφο νησί, που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες!

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ