Βουνάσης “Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, δεν υπάρχουν σωτήρες”

Δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, δεν υπάρχουν σωτήρες. Ο λαός μόνος του θα σπάσει τα δεσμά του

Σχετικά με τι διάφορες διαφημίσεις και μεγάλα λόγια των υποψηφίων δημάρχων και συνδυασμών στη Σπάρτη, ο Αλέκος Βουνάσης, υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπέιρωση, μεταξύ άλλων έχει πει τα εξής:

Tώρα τελευταία πριν τις εκλογές ζούμε τακτικές Μαυρογιαλούρου που προκαλούν θυμηδία και σαρκασμό. Αυτές τις λέει ο λαός μας προεκλογικές ασφαλτοστρώσεις.

Πέντε χρόνια οι πόρτες του δημαρχείου ήταν κλειστές για τα μεγάλα προβλήματα των δημοτών, απόρροια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης των μνημονίων και των κυβερνήσεων τους. Αυτά τα προβλήματα δεν ήρθαν ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καμιά κουβέντα για τις ελλείψεις στην χρηματοδότηση του δήμου και τις περικοπές της τάξης του 60% αλλά ευχαριστίες στην κυβέρνηση για τα δήθεν πολλά λεφτά που έδωσε. Παλιότερα πολέμιος και τώρα υπέρμαχος των Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

  • Για μικροοφειλές έθεσε σε εφαρμογή τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και απειλεί με πλειστηριασμούς ακινήτων,

  • Αποδέχεται μια ακόμα φορολεηλασία που επιβάλει η κυβέρνηση Σύριζα, το χαράτσι στο νερό με το λεγόμενο “περιβαλλοντικό τέλος”,

  • Βγάζει λάδι την κυβέρνηση, την Ε.Ε. και το κεφάλαιο λέγοντας ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, λες και ότι τα προβλήματα πέφτουν από τον ουρανό. Λοιπόν και χρώμα έχουν και κόμμα έχουν. Είναι τα τρία μνημόνια που ψήφισαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ , ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ορθάνοιχτες ήταν όμως οι πόρτες του Δημαρχείου στρωμένες με κόκκινα χαλιά και στάση προσοχής στον εκπρόσωπο του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πρέσβη κ.Παϊατ, που μακέλεψαν και διαμέλισαν τα Βαλκάνια και συνεχίζουν την βρόμικη δουλειά σε Βαλκάνια, Ουκρανία, Συρία, Βενεζουέλα και αλλού. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα διαχρονικά εγκλήματα του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα.

Όπως επίσης και την πραγματοποίηση τού κατά παραγγελία συνεδρίου της υποτιθέμενης Σπαρτιατικό Ισραηλινής φιλίας που τάχα χρονολογείται από το 2300 πχ, συνεδρίου προπαγάνδισης και ξεπλύματος του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που κατέχει παράνομα Παλαιστινιακά εδάφη και δολοφονεί μικρά παιδιά. Σε αυτή την κατεύθυνση πλήρη στήριξη βρήκε ο κ. Βαλιώτης και από τις άλλες παρατάξεις: Κουμουνδούρου, Αργειτάκου και Αλεξάκου. Η μόνη που κατήγγειλε αυτό το ψευδεπίγραφο συνέδριο ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση.

Φίλες και φίλοι, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές για εμάς το κύριο είναι η αλλαγή της πολιτικής που υποστηρίχθηκε από την Δημοτική Αρχή. Και αυτό δεν θα επιτευχθεί με τους άλλους υποψήφιους. Θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική. Ο κ. Δούκας είναι στέλεχος πολυεθνικών και έχει διατελέσει υπουργός της Ν.Δ. με γνωστή πορεία, ο κ. Αργειτάκος στέλεχος της Ν.Δ., άρα να αφήσουνε τα περί ανεξαρτησίας λες και προέρχονται από παρθενογένεση. Φορούν την προβιά του ανεξάρτητου για να κρύψουν την πολιτική τους ταυτότητα. Κρύβει κανείς αυτό για το οποίο ντρέπεται ή δυσκολεύεται να το υπερασπιστεί γιατί είναι αντιλαϊκό.

Όλοι έχουν κομματική ένταξη. Στην πλειοψηφία τους είναι δοκιμασμένοι αφού είχαν θέση ευθύνης σε προηγούμενες δημοτικές αρχές και κυβερνητικές θέσεις.”

Για εμάς :

  • κρίνεται αν θα ανοίξει ο δρόμος για μια δημοτική αρχή συμπαραστάτη του λαού μας, αποκούμπι στις ανάγκες του.

  • Κρίνεται αν θα συνεχίζουμε να ζούμε τη σύγχρονη βαρβαρότητα που επέβαλαν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

  • Κρίνεται αν θα αφήσουμε τους κλακαδόρους, κυβερνητικούς και μη των νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη 1 να μας φορτώνουν νέα βάρη, φόρους και τέλη. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους οι μεγαλοστομίες και οι δημαγωγίες περί τεράστιων έργων και μεγαλεπήβολων προγραμμάτων όλων των «ανεξάρτητων» μνηστήρων του δημαρχιακού θώκου.

Η λαϊκή συσπείρωση ξεκαθαρίζει ότι στις εκλογές ζητάει την ψήφο του Λαού για να υπηρετήσει:

τον εργάτη, τον μικρομεσαίο αγρότη και κτηνοτρόφο, τον συνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επαγγελματία, τον νέο και τη νέα, τις γυναίκες, όλους αυτούς που υποφέρουν από τις κυβερνήσεις και το κεφάλαιο.

Δεσμευόμαστε για:

  • Μείωση δημοτικών τελών στην κατοικία, το μικρό εμπορικό κατάστημα, στις πολύτεκνες οικογένειες, στα ΑΜΕΑ και στους μακροχρόνια άνεργους.

  • Καμιά παραχώρηση Δημοτικής γης σε ιδιώτες

  • Κανένας πλειστηριασμός για κατοικίες και μικρά καταστήματα του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο”

“Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια, να μην αφήσουμε σπίτι εργάτη, ανέργου, φτωχού αυτοαπασχολούμενου που δεν θα πάμε θαρρετά να ζητήσουμε την ψήφο του.

Αφήστε τις τσουκνίδες που μας έχουν ματώσει και πιάστε το γαρίφαλο και βάλτε το στην κάλπη.

Αυτή είναι η εγγύηση για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.