Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην πόλη της Σπάρτης

 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Για τον εορτασμό της 14ης Σεπτεμβρίου Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 θα γίνουν στη Σπάρτη, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

α. Γενικός Σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 19ης Σεπτεμβρίου 2021.

β. Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Ιδιωτικών Καταστημάτων της πόλης κατά τις βραδινές ώρες της 19ης Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

  • Ώρα 10.25 Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό.
  • Ώρα 10.30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό.

Μετά το τέλος της Επιμνημόσυνης δέησης θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και θα ακολουθήσει ομιλία από τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, κα Ελένη Δαράκη.

  • Ώρα 11.05 Τέλος προσέλευσης επισήμων στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα.
  • Ώρα 11.10 Επιμνημόσυνη δέηση.

Προσευχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης.

Κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. 1)Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 2)Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, 3)Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Φρουράς Λακωνίας 4)Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας 5) Δήμαρχο Σπάρτης 6) Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Νομού Λακωνίας

Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των νεκρών.

Εθνικός Ύμνος.

Στις εκδηλώσεις παρακαλείται να παρευρεθεί και να χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, καθώς επίσης παρακαλούνται να παρευρεθούν οι Πολιτικές, Δικαστικές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:

Την Επιμνημόσυνη δέηση η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Την οργάνωση της τάξεως η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας.

Τελετάρχες ορίζονται η υπάλληλος της Π.Ε. Λακωνίας κ. Αφροδίτη Γρηγοράκου και ο υπάλληλος του Δήμου Σπάρτης κ Χρήστος Τζανετέας.

Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν. ΒΕΡΟΥΤΗΣ