Επαναφορά του επιδόματος πετρελαίου ζητά το Επιμελητήριο Λακωνίας
Η ενεργειακή κρίση που μαστίζει ολόκληρη την Ευρώπη και κατ’ επέκταση την Ελληνική επικράτεια έχει δημιουργήσει κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Το τεταμένο οικονομικό κλίμα των τελευταίων ετών επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο με νοικοκυριά και επιχειρήσεις να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, με την έλευση του χειμώνα να είναι προ των πυλών και τις ενεργειακές ανάγκες σε διαρκή άνοδο.
Από 1η Οκτωβρίου το Υπουργείο Οικονομικών διέκοψε την οριζόντια επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης με 12 λεπτά/λίτρο ή 15 λεπτά/λίτρο μαζί με τον ΦΠΑ, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων ώστε να επιδοτήσει το πετρέλαιο θέρμανσης στα μέσα του τρέχοντος μηνός. Η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο κίνησης αυτομάτως θα επιφέρει ντόμινο οικονομικών αυξήσεων: στο κόστος μεταφοράς και στη συνέχεια στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο όπως και στις υπηρεσίες. Επιπλέον, η αύξηση τιμής στο πετρέλαιο κίνησης επιφέρει αύξηση και στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η ενεργειακή κρίση και οι συνεχόμενες ανατιμήσεις δημιουργούν τριγμούς στην κοινωνική συνοχή που χρήζει τη στήριξη της πολιτείας όσο ποτέ άλλοτε. Η οριζόντια επιδότηση στην τιμή του Πετρελαίου κίνησης είναι μείζονος σημασίας στη τρέχουσα χρονική στιγμή με πολλαπλά οφέλη για κοινωνία και επιχειρηματικότητα. Δεδομένων των συνθηκών παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε την επαναχορήγηση του εν λόγω επιδόματος. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ


Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




