Η Σπάρτη Μίλησε. Μεγάλη συγκέντρωση για την Μακεδονία – Βίντεο

Η Σπάρτη και όλη η Λακωνία έστειλε το μήνυμα με την μεγαλειώδη συγκέντρωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου.

Αθρόα η προσέλευση των πολιτών που γέμισε το σημείο έναρξης της πορείας που ήταν το Άγαλμα του Λεωνίδα στο στάδιο της Σπάρτης.

Η πορεία που ήταν σε όλα τα επίπεδα ειρηνική χωρίς να γίνει απολύτως κανένα παρατράγουδο ξεκίνησε από το Άγαλμα του Λεωνίδα και συνέχισε μέσα στην κεντρική Λεωφόρο Κων. Παλαιολόγου για να ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

Μια μεγάλη συγκέντρωση για τα δεδομένα της Σπάρτης αλλά και της ημέρας που ήταν εργάσιμη με τα καταστήματα ανοιχτά.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που “φοβήθηκαν”  πως δεν θα υπάρχει συμμετοχή αλλά όσο πέρναγε η ώρα υπήρχε συνεχόμενη προσέλευση πολιτών. Όλων των ηλικιών χωρίς καμία οργάνωση.

Η επιτυχία της πορείας έχει να κάνει και με το γεγονός πως η προσέλευση ήταν αυθόρμητη και χωρίς καμία οργανωμένη κινητοποίηση με την ολιγομελή συντονιστική επιτροπή να έχει στρέψει το βάρος στα θέματα προγράμματος και ασφάλειας.

Και όμως η αυθόρμητη προσέλευση ανθρώπων όλων των ηλικιών κάνουν την συγκέντρωση αυτή μεγάλη αλλά και ιστορική. Παιδιά και πολλοί νέοι άνθρωποι, πολίτες όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν για να φωνάξουν οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης στη συνέχεια ακούστηκαν εμβατήρια, μηνύματα και διαβάστηκαν ψηφίσματα όπως αυτό του Δήμου Ευρώτα. Ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γεώργιος Μπλάθρας έψαλε το Υπερμαχω με όλο τον κόσμο να συγκινείται ενώ στο τέλος τραγουδήθηκε ο Εθνικός μας Ύμνος.

Μια μεγάλη συγκινητική συγκέντρωση.

Απίστευτη ήταν και η απήχηση της Ζωντανής Μετάδοσης του Report24 όπου κάλυψε ολόκληρη την συγκέντρωση και την πορεία στο κέντρο της πόλης και μετέφερε εικόνα και ήχο σε όλο τον κόσμο.

Πολύ μεγάλη θέαση υπήρξε σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπως την Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία, Ελβετία και άλλες χώρες όπου οι θεατές έστελναν τα μηνύματα τους.

Η Σπάρτη σήμερα μίλησε και έστειλε το μήνυμα της.

Στο Λακωνικό Δελτίο Ειδήσεων της Τηλεόρασης Best Λακωνίας την Παρασκευή στις 19:30 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείστε όλα όσα έγιναν στην μεγάλη συγκέντρωση και πολλές συνεντεύξεις.

Στο Ρεπορτάζ και την Ζωντανή Μετάδοση ο Γιάννης Παυλάκος