Θα γέμιζαν την αγορά της Πελοποννήσου με ποτά «μπόμπες»-Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ
Σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα λαθρεμπορίου και νοθείας αλκοολούχων ποτών κατάφερε το ΣΔΟΕ σε ελέγχους που διενήργησε στην Πελοπόνησσο μετά από παραγγελία του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
Ειδικότερα, υπάλληλοι της περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής – Αιγαίου του ΣΔΟΕ, σε ελέγχους που διενέργησαν στην Πελοπόννησο διαπίστωσαν ότι:
Σε επιχείρηση παραγωγής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών υπήρχαν διαφορές αποθεμάτων πρώτων υλών (αιθυλικής αλκοόλης) και προϊόντων, τα οποία βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής πληρωμής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε διάθεση, χωρίς την έκδοση παραστατικών εγγράφων, την έγκριση της Τελωνειακής Υπηρεσίας και την καταβολή των αναλογούντων δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, ποσότητας 3.861,50 λίτρων Άνυδρων Αιθυλικής Αλκοόλης.
Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ.
Επίσης κατασχέθηκαν ποσότητες 3.090 λίτρων αλκοολούχων ποτών (τζιν, λικέρ), 220 λίτρων Ούζου και 352 λίτρων Μαυροδάφνης για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη κατοχή και προηγούμενη καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων που υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ.
Σε επιχείρηση εμπορίας αλκοολούχων ποτών κατασχέθηκε ποσότητα 345 φιαλών αλκοολούχων ποτών με ενδείξεις παραποίησης των σημάτων (ετικέτες), 375 λίτρα αλκοολούχου ποτού αγνώστου ταυτότητας, 384 φιάλες καθαρού οινοπνεύματος με υπόνοια παραποίησης των στοιχείων προέλευσης του και εξοπλισμός αποκόλλησης ταινιών και επανατοποθέτησης πλαστών ετικετών και σημάτων.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους καθώς επίσης να γίνει και ο προσδιορισμός των δασμών και άλλων φόρων που διέφυγαν της είσπραξης. Στο πλαίσιο της έρευνας αναζητούνται και τα πρόσωπα που παρασκεύαζαν και διακινούσαν τα επικίνδυνα αλκοολούχα ποτά.

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




