Κοδέλλας: Αυτό το μνημόνιο αν το έφερνε ο Σαμαράς θα είχε κάθε μέρα 500.000 κόσμο στο Σύνταγμα

0Η συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και των μνημονίων, σύμφωνα με το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποξενώσει το κόμμα από το λαό. «Αυτό το μνημόνιο αν το έφερνε ο Σαμαράς θα είχε κάθε μέρα 500.000 κόσμο

 στο Σύνταγμα» είπε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλλας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλλας, δήλωσε πως «Όποιος υλοποιεί προγράμματα μνημονιακά και καθεστώτα επιτροπείας, τότε μοιραία θα αποξενωθεί από τον κόσμο και θα τον βρει απέναντί του», κάτι που στη συνέχεια τόνισε πως όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παλέψουν για να μη συμβεί: «Δεν πρέπει να εξαντληθεί έτσι το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, προσθέτοντας ότι ελλοχεύει αυτός ο κίνδυνος, καθώς «καθηλωνόμαστε στην ίδια συνταγή των μνημονίων».

Στη συνέχεια ο βουλευτής τόνισε πως αν εκτιμούσε ότι αυτό το πρόγραμμα θα πρόσφερε τουλάχιστον μια προοπτική ανάκαμψης, έστω και σε βάθος τριετίας, θα μπορούσε να είχε διαφορετική στάση, από αυτή που είχε προαναγγείλει, ότι θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο. «Δυστυχώς, όμως, δεν βλέπω κάτι τέτοιο» είπε.

«Δεν ακυρώνω, δεν μηδενίζω τις προσπάθειες που έγιναν επί έξι μήνες» είπε ο κ. Κοδέλας, ο οποίος τόνισε ότι αναγνωρίζει τα θετικά που προέκυψαν από τη διαπραγμάτευση τόσων μηνών όπως την ανάδειξη του θέματος του χρέους και την αποκάλυψη της πολιτικής των δανειστών.

Αναφέρθηκε στη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι συμμετέχοντες σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής ως «τραγική κατάληξη», η οποία οφειλόταν στο ότι η κυβέρνηση διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα αυταπάτες ως προς τη «φύση» και τη στάση των δανειστών, με αποτέλεσμα να μην γίνουν εγκαίρως κινήσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει.

protothema.gr