Κομματική Καρατόμηση Πολίτη. Πως το 57,41% χάνει από φωτογραφική συνέντευξη. (Βίντεο)
Ένα απίστευτο πελατειακό κράτος και τακτοποίηση ημέτερων βλέπουμε καθημερινά.
Ακόμη μια περίπτωση ουσιαστικής καρατόμησης ενός αξιόλογου και με πάμπολλα προσόντα διοικητικού βιώσαμε και στην Λακωνία.
Αναφερόμαστε στον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας Φώτη Πολίτη ο οποίος μιλά Αποκλειστικά στην κάμερα του Report24 και τον Γιάννη Παυλάκο και αυτά που αναφέρει είναι κάτι λιγότερο από Ανατριχιαστικά.
Εν έτη 2016 και μεσούσης της οικονομικής κρίσης και σε ένα πολύ σοβαρό και με εκατοντάδες υποχρεώσεις πόστο, άμεσα συνυφασμένο με την πορεία των παιδιών μας στα σχολεία έρχεται το Υπουργείο Παιδείας και με νομότυπο αλλά φωτογραφικό και καθόλου αξιοκρατικό τρόπο αντικαθιστά του άξιος με τους κομματικούς.
Το απόλυτο δημοκρατικό με την ψήφο των συναδέλφων 57,41% γίνεται μη εκλόγιμο με την διαδικασία της συνέντευξης.
Ο για περίπου μια 10ετία Διευθυντής Εκπαίδευσης, Φώτης Πολίτης, αν και προηγήθηκε έναντι του ανθυποψηφίου του, τόσο στα μετρήσιμα/ουσιαστικά προσόντα, όσο και στη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας όπου έλαβε ποσοστό 57,41% έναντι 40,74%, την ανατροπή έκανε η «διαβολική» συνέντευξη, η οποία θυμίζουμε ότι κατά δήλωση του κ. Μπαλτά, οδηγεί σε διαβλητές επιλογές, σε κομματικό έλεγχο και τελικά σε διορισμό ημετέρων.
Ο χώρος της διοίκησης της εκπαίδευσης συνεχίζει να αποτελεί πεδίο για την τακτοποίηση των κομματικών «ημετέρων».
Οι ανατροπές που έφερε η «διαβολική» συνέντευξη –όπως την είχε χαρακτηρίσει πρόσφατα ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς σε ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων- με πρωτοστάτες τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές ως κομματικούς τοποτηρητές –των οποίων τα βιογραφικά ουδέποτε δόθηκαν στη δημοσιότητα- ήταν καθοριστικές.
Σε πολλές υποψηφιότητες δεν έμειναν αλώβητα ούτε τα επιστημονικά-παιδαγωγικά προσόντα των υποψηφίων, ούτε έγινε σεβαστή η ετυμηγορία των Διευθυντών σχολικών μονάδων που εκφράστηκε με την ψήφο τους κατά την προβλεπόμενη διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας του νόμου Μπαλτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικά από τα ουσιαστικά-επιστημονικά προσόντα του κ. Πολίτη που οδήγησαν τελικά στη μη επιλογή του, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη ρήση τού κ. Αριστείδη Μπαλτά, ότι: η Αριστεία είναι ρετσινιά, είναι: Διδακτορικό στην Παιδαγωγική, Μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Μεταπτυχιακό στη Οργάνωση και Διοίκηση σχολικών μονάδων, Μεταπτυχιακό στις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, Βεβαίωση Διοικητικής Επάρκειας από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, Διετής Μετεκπαίδευση, συνολική διδασκαλία επί 7 συνεχή έτη σε πτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αιγαίου, Πελοποννήσου, καθώς και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, συγγραφή και μεταφράσεις βιβλίων και επιστημονικών άρθρων.
Το ουσιαστικό προσόν του ανθυποψηφίου του ήταν η συνδικαλιστική δράση.
Σημειώνουμε ότι στις προηγούμενες κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης του 2010 ο κ. Πολίτης ήταν πρώτος στη μοριοδότηση σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Τα αποτελέσματα και η διαφορά μετά την συνέντευξη τόσο στην Λακωνία όσο σε Μεσσηνία και Κορινθία δεν ξεπέρασε το ποσοστό του 0,3%.
Όσο δηλαδή χρειαζόταν για να αλλάξουν τα πρόσωπα.
Αν στο παρελθόν υπήρχε αυτό το σύστημα και το καταγγέλλαμε όλοι, τότε συνεχίζεται ακόμη με όποια κυβέρνηση και αν είναι στα πράγματα.
Την Δευτέρα αναλαμβάνουν οι νέοι Διευθυντές. Θα ζητήσουμε την άποψη για το θέμα και από τον νέο Διευθυντή Λακωνίας και θα του Ευχηθούμε καλή επιτυχία σε ένα πόστο που είναι άμεσα συνυφασμένο με την εκπαίδευση και το μέλλον των παιδιών μας.
Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πρακτικές που ασκούνται εις βάρος των προσώπων.
Ακούστε τι δήλωσε ο Φώτης Πολίτης και πείτε… «Αυτοί είμαστε και αυτό μας αξίζει ως χώρα»
Με τις υγείες μας.
Ρεπορτάζ Βίντεο
Γιάννης Παυλάκος

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




