Κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Ευρώτα
Για μια φορά ακόμα ο νομός μας χτυπήθηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα. Η έντονη βροχόπτωση, που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκησε μέχρις τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, άφησε πίσω της μεγάλη καταστροφή σε αρκετές περιοχές του νομού μας.
Ο κρατικός μηχανισμός ενεργοποιήθηκε άμεσα σε συνεργασία με τους Δήμους, την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν οι επιπτώσεις του φαινομένου. Συγχρόνως οι υπουργοί κ.κ. Χ. Σπίρτζης και Ν. Τόσκας έλαβαν λεπτομερή γνώστη της καταστροφής με ειδική πτήση ελικοπτέρου πάνω από τις πληγείσες περιοχές του δήμου Ευρώτα. Επίσης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης επισκέφτηκε τον δήμο Ευρώτα προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω για το μέγεθος της καταστροφής, ενώ παράλληλα, προωθήθηκε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο.
Την Δευτέρα 12/9 θα επισκεφτεί το νομό μας κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Αποστόλου και τον πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φ. Κουρεμπέ, ενώ ανακοινώσεις θα προβεί και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τ. Αλεξιάδης.
Ο απολογισμός της επόμενης μέρας δυστυχώς βρίσκει τον νομό μας να μετρά την απώλεια της ζωής ενός συνανθρώπου μας και μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, στο οδικό δίκτυο, σε σπίτια, σε κτηνοτροφικές μονάδες και καταστήματα. Άμεσα οι περιοχές του νομού μας κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δρομολογούνται ενέργειες ώστε να επισπευτούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης των πληγέντων.

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




