Μαζί με την Καλαμάτα και η Σπάρτη στον αγώνα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021

15Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης έστειλε το μήνυμα πως στον αγώνα της υποψηφιότητας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα τηε Ευρώπης το 2021 δεν θα μπορούσε να λείπει και η γείτονα πόλη, η Σπάρτη.

Στην βάση αυτή έκανε επίσημη πρόταση για κοινή προσπάθεια των δυο πόλεων για να μπορέσει στην επόμενη φάση η υποψηφιότητα της Καλαμάτας να έχει και την δυναμική της Σπάρτης.

Μια σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλαμάτας ο οποίος τόνισε την σημασία του ονόματος Σπάρτη όπως αυτή δώσει μεγάλη ώθηση στο τελικό αποτέλεσμα της Β φάσης με τα αποτελέσματα να ανακοινώνονται στις αρχές Νοεμβρίου 2016.

Ενδεικτική και η αναφορά του Εκτελεστικού διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021  Εκτορα Τσατσούλη ο οποίος ανέπτυξε τα σημεία εκείνα που μπορεί η Σπάρτη να βοηθήσει κατα πολύ στον τελικό στόχο.

Ρεπορτάζ Βίντεο

Γιάννης Παυλάκος

 

14 16