Με επιτυχία η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα 2017.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 και για 29η συνεχόμενη φορά πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα. Οι ποδηλάτες  ξεκίνησαν στις 7:30 το πρωί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα με μοναδικό και κοινό στόχο για όλους να φθάσουν στη Σπάρτη, στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Νομικού προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου και της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Συμμετείχαν 350 ποδηλάτες, ρεκόρ συμμετοχών. Τερματίσαν 335.

Νικητές ήταν οι Λουκάς Καταπόδης και Νικήτας Φράγκος, με επίδοση 8 ώρες και 41 λεπτά απο τον σύλλογο Πήγασο Κυψέλης.

Στον αγώνα συμμετείχαν και οι Λάκωνες ποδηλάτες Σταύρος Καλκάνης, Θεόδωρος Παπαδόγιαννης, Αγησίλαος Λαμπρόπουλος, Στέφανος Μπουκουβάλας, Χρήστος Κυριακόπουλος και Γιώργος Δαράκης.

Το Σάββατο το βράδυ πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης  της 29ης Σπαρτακιάδας στο  κλειστό γυμναστήριο της Σπάρτης.

Οι εκδηλώσεις για την 29η Σπαρτακιάδα  ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 με τον καθιερωμένο παραδοσιακό ποδηλατικό αγώνα 21χλμ ατομικής χρονομέτρησης με αφετηρία  τα Γυμνάσια της Σπάρτης και τερματισμό την Τ. Κ. Ξηροκαμπίου.

Φωτο Χρήστος Πλειώτας.