Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Μονεμβασίας
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν, τo Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, σε όλο τον Δήμο Μονεμβασίας τα Άγια Θεοφάνεια.
Στη Νεάπολη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε από τον Αρχιμανδρίτη π. Ευστάθιο Πορφύρη, ο οποίος αντικατέστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, παρουσία του Δημάρχου κ. Ηρακλή Τριχείλη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Χαράλαμπο Κουτσονικολή και Ηλία Καλογερίνη, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κατερίνας Γεωργακάκου, Αλεξάνδρας Χαραμή, Χαράλαμπου Μαρούση και Σοφίας Δουμάνη και της Περιφερειακής Συμβούλου κας Ματούλας Μπελεγρή.
monemvasianews.gr

Επίσης παρέστησαν ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Γεωργουδής και μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος κ. Ευάγγελος Δρίβας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Παναγιώτης Γιάννου, η Υπολιμενάρχης Νεάπολης κα Βασιλική Χριστοφοράκη, ο Προϊστάμενος του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Λεωνίδας Μαχαίρας και πλήθος κόσμου.
Στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετείχαν τολμηροί νέοι που βούτηξαν στα παγωμένα νερά, όπως προστάζει το έθιμο, για να «πιάσουν» το σταυρό και να λάβουν την ευλογία Του.

Στη Μονεμβασία η τελετή καθαγιασμού των υδάτων έγινε στη θέση «Κουρκούλα» από τον εφημέριο της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Κρυπωτό, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σταύρου Χριστάκου, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Βουνελάκη, του Προέδρου κ. Δημητρίου Χουσάκου και μελών της Τοπικής Κοινότητας, του Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας κ. Νεκτάριου Γάγκα, του Διοικητή του 1ου Λιμενικού Τμήματος Μονεμβασίας κ. Γεωργίου Μελέτη και πλήθος κόσμου.
Αρκετοί νέοι, ακολουθώντας το έθιμο έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Στους Μολάους, έδρα του Δήμου Μονεμβασίας, ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μολάων Αρχιμανδρίτη π. Γεράσιμο Πετρολέκα, συμπαραστατούμενο από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Στυλιανό Κότσαλη, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Μαυρομιχάλη, του Προέδρου κ. Ευθύμιου Κοντοσταθάκου και μελών της Δημοτικής Κοινότητας και πλήθος κόσμου.

Στο γραφικό λιμανάκι της Ελιάς, ο αγιασμός των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριο της ενορίας π. Βασίλειο Παπασωτηρόπουλο, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Κολιάκου, του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιου Τζάκα, του εκπροσώπου του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων κ. Στέλιου Μεϊμέτη και πλήθος κόσμου.
Τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ μετά το πέρας της εορτής, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «Η ΒΙΑΝΔΙΝΗ» μοίρασε γλυκίσματα στον κόσμο.

Στην Πλύτρα ο αγιασμός των υδάτων έγινε από τον εφημέριο Παπαδιανίκων π. Νικόλαο Δελακοβία, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σουρλά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρου Αβδούλου, της Προέδρου του Νομικού Προσώπου κας Παναγιώτας Αλειφέρη και πλήθος κόσμου.
Αρκετοί και εδώ νέοι, έπεσαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.
Νεάπολη




ΦΩΤΟ: Αρετή Μπιλλίνη
Μονεμβασία





Μολάοι

ΦΩΤΟ: Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης
Ελιά


ΦΩΤΟ: pakialakonias.gr






Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




