Νικολάκου “Ο καλύτερος “φίλος” του κ. Σόιμπλε είναι ο κ. Πετράκος”

0“Οι ντόπιοι “βαρόνοι” της δραχμής κατά Ελλάδας – Τσίπρα”

Κωνσταντίνα Νικολάκου, Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου

Μετά τα αποτελέσματα της ιστορικής Συνόδου Κορυφής για το μέλλον της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης λαμβάνει τέλος ένας ακόμη μύθος της νεότερης ιστορίας αυτός του μνημονίου και του αντιμνημονίου, ένας μύθος πάνω στον οποίο στήθηκαν καριέρες και πολιτικές. Τη θέση του λαμβάνει ένα νέο δίλλημα αυτό της ισχυρής Ελλάδας εντός ευρώ και αυτό του Grexit και του λόμπι της δραχμής.

Μην έχουμε αυταπάτες, το λόμπι της δραχμής είναι πιο ισχυρό απο ποτέ με φανερούς πλέον τους διεθνείς εταίρους του. Το λόμπι της δραχμής, το λόμπι της Ελλάδας των χαμηλών προσδοκιών, το λόμπι των συντεχνιών, αυτή τη στιγμή επιδιώκει να συγκροτηθεί σε πολιτικό σχηματισμό.

Οι εκφραστές του λόμπι της δραχμής δεν είναι καινούργιοι στις τοπικές μας κοινωνίες. Τους βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, λαϊκίζοντας να επιδιώκουν μόνο τη δική τους προσωπική πολιτική επιβίωση. Τους βλέπουμε ως πατερούληδες να θέλουν να μείνει ο πήχης στο δικό τους πολιτικό “μπόι”,  που δυστυχώς είναι χαμηλό. Να προχωρούν σε ρεβανσιστικές κινήσεις εναντίον προσώπων και όχι πολιτικών αντιπαραθέσεων. Το αποκορύφωμα της πολιτικής  τακτικής τους το είδαμε στη στάση που κράτησαν σε ότι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, με μεθοδευμένους πολιτικούς τακτικισμούς, με τον αποκλεισμό από τα ψηφοδέλτια, εν είδη μιας δικής τους αριστερής καθαρότητας, όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας για να εξασφαλίσουν με βεβαιότητα τη βουλευτική τους έδρα και τα προνόμια που απορρέουν από αυτή.

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την τελική συμφωνία, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την Ελλάδα από το κόμμα του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας κος. Θανάσης Πετράκος επανειλημμένα έχει παρουσιαστεί ως θιασώτης της δραχμής, παροτρύνοντας μάλιστα τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε Grexit. Οφείλει ο κος. Πετράκος να πει ξεκάθαρα στους Μεσσήνιους πολίτες που τον τίμησαν με τη ψήφο τους ποιός είναι ο σχεδιασμός για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ.

Είναι αρνητική έκπληξη η απόλυτη συμφωνία του κου. Πετράκου με τον κο. Σόιμπλε, αφού και οι δύο θεωρούν ότι καλύτερη λύση για τους έλληνες πολίτες είναι η έξοδος της χώρας μας από την Ευρωζώνη.

Πολύ φοβάμαι, ότι όσοι συμμετέχουν στο λόμπι της δραχμής και της ανευθυνότητας θα επιδιώξουν και αυτή τη φορά την πολιτική τους επιβίωση, θυσιάζοντας και ναρκοθετώντας ακόμα και το κόμμα που τους ανέδειξε.

Για δεύτερη φορά καλώ τον Μεσσήνιο βουλευτή κο. Θανάση Πετράκο αν διαθέτει το ελάχιστο της πολιτικής υπευθυνότητας που αντιστοιχεί στη θέση ευθύνης που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, γιατί αυτή τη στιγμή την κατέχει «λαθραία».