Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού στη Μονεμβασία

Ο καλλιτεχνικός σύλλογος ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ μάγεψε το κοινό και τους επισκέπτες της Μονεμβασίας, σε μια υπέροχη έκθεση ζωγραφικής και ψηφιδωτού, με θέμα το Κάστρο Μονεμβασίας.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 5-7 Αυγούστου 2022, στο ξενοδοχείο Λαζαρέτο και είχε ως θέμα γωνιές και μαγευτικά σημεία της παλιάς πόλης.

Ο καλλιτεχνικός σύλλογος ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ασχολείται με τη δημιουργία έργων με βάση το χρώμα και την ψηφίδα. Δραστηριοποιείται στους Μολάους και τον Ασωπό με παιδικά, εφηβικά και τμήματα ενηλίκων, υπό την καθοδήγηση της Βασιλικής Κουτσογιαννοπούλου και του Θεόδωρου Σταθάκη.

Το monemvasianews.gr ήταν εκεί, θαυμάζοντας τα έργα των ανθρώπων που αγαπούν και ζουν για τη τέχνη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την υπεύθυνη του συλλόγου Βασιλική Κουτσογιανοπούλου, αλλά και με τις καλλιτέχνιδες Βίκυ Μπραντίτσα και Γεωργία Κωστίνα.

«Ο σύλλογος μας αποτελείται από ερασιτέχνες ζωγράφους και ψηφοθέτες δουλεμένους σε τέτοιο βαθμό που να αγγίζουν το επαγγελματικό επίπεδο» αναφέρει η κα Κουτσογιαννοπούλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα από την όλη διαδικασία αναδεικνύεται η δυναμική του τόπου και παράγεται πολιτισμός, στοιχεία απαραίτητα στα δικά μας μέρη όπου είναι δύσκολο να επισκεφθούμε εκθέσεις είτε να έρθουν να εκθέσουν τα έργα τους καλλιτέχνες από άλλα μέρη».

Η κα Μπραντίτσα αναφέρει ότι ανέκαθεν υπήρξε καλλιτεχνική φύση, θεωρώντας ότι η έμπνευση έρχεται από την καθημερινότητα έτσι όπως τη ζει και την βιώνει ο καθένας, ενώ η κα Κωστίνα δηλώνει ότι πάντα της άρεσε η ζωγραφική, απλώς περίμενε την κατάλληλη στιγμή που τη βρήκε στο πρόσωπο της Βασιλικής και όπως τονίζει «από τότε δεν σταμάτησα ούτε στιγμή να ζωγραφίζω». Και οι δύο τους επισήμαναν ότι το Κάστρο της Μονεμβασίας ως θέμα είναι αρκετά δύσκολο τόσο στη ζωγραφική όσο και στο ψηφιδωτό, λόγω της πέτρας του φωτισμού και των σκιάσεων που δημιουργούνται.

Τέλος όλοι τους ευχαρίστησαν το ξενοδοχείο Lazareto για την φιλοξενία και όλους όσους βοήθησαν για πραγματοποίηση της έκθεση, τονίζοντας την ανυπαρξία ενός πολιτιστικού κέντρου, επισημαίνοντας παράλληλα την ανάγκη να αναδειχθεί το δυναμικό του τόπου το οποίο είναι υψηλό και ασχολείται εκτός από τη ζωγραφική με την πέτρα και το ξύλο.

Στην έκθεση συμμετείχαν με έργα τους οι:

Βίκυ Αποστολάκου, Βασίλης Βλαχάκης, Ελένη Γιαννιού, Μαρία Γκουβούση, Γιώτα Δρίβα, Αφροδίτη Καπρίτσου, Ελένη Καραγάνη, Παναγιώτα Καραγάνη, Θοδωρής Κρυπωτός, Γεωργία Κωστίνα, Καίτη Λυριωτάκη, Ντάλη Μάντη, Αλεξάνδρα Μαχαίρα, Μαίρη Μυλωνάκου, Βίκυ Μπραντίτσα, Άννα Νικολαϊδου, Μαργαρίτα Παϊσιου, Ειρήνη Πούλου, Αφροδίτη Ραέβσκι, Κωνσταντίνα Σταμαδιάνου, Ελένη Τσαφατίνου, Γκόλφω Τσιμπίδη, Σταυρούλα Τσιμπίδη.