Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών από τον Δήμο Σπάρτης
Θεωρούμε υποκριτικό τον να υιοθετούμε μια μέρα του χρόνου, για δράσεις, κατά της μεγαλυτέρας μάστιγας όλων των εποχών, που είναι τα Ναρκωτικά.
Ζούμε καθημερινά το κοινωνικό, οικογενειακό δράμα των ανθρώπων που κάνουν χρήση Ναρκωτικών Ουσιών.
Η οικονομική, η ψυχική, η πνευματική και συμπεριφορική εξάρθρωση του χρήστη και του περιβάλλοντος του, οδηγούν καθημερινά σε κοινωνικές και οικογενειακές τραγωδίες.
Τα κατασταλτικά και προληπτικά μέτρα των υπηρεσιών του κράτους, δεν φέρνουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, διότι, η εμπορία των Ναρκωτικών, εμφανίζεται με μεγάλα οικονομικά μεγέθη και η πυραμοειδής πολυεθνική διαχείριση αυτού του νοσηρού φαινομένου, μαζί με την πολυπαραγοντική αιτιολογία αυτής της ασθένειας, κάνουν άνιση την μάχη.
Ο χρήστης εξαρτημένος ψυχοσωματικά, νοιάζεται για την ημερήσια δόση και λειτουργεί στο τρίγωνο της αμαρτίας (χρήστης – διακινητής – έμπορος ) προστατευτικά στους θύτες του.
Η υψηλή τιμή των ουσιών αυτών, οδηγούν τους χρήστες στον ρόλο του διακινητή, για να εξοικονομήσουν την δόση τους, αυξάνοντας έτσι τους χρήστες.
Αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη, η χρήση των ναρκωτικών μπορεί να εξαλειφθεί, αν γίνουν δύο κινήσεις.
Πρώτον: Να διατίθενται οι ουσίες αυτές από τα φαρμακεία με ιατρική συνταγή και με ασήμαντη τιμή.
Δεύτερον: Να ενταχθεί το θέμα αυτό στο σύστημα της κρατικής και κοινωνικής παιδείας, ούτος ώστε, οι θανάσιμες επιπτώσεις των Ναρκωτικών να γίνουν σε όλους τους ανθρώπους γνωστές.
Έτσι το ενδιαφέρον των εμπόρων θα μηδενιστεί.
Ο Δήμος και το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας. Σχεδιάζει προς υλοποίηση ένα πρόγραμμα ενημερωτικών παρεμβάσεων σε όλη την κοινωνική διαστρωμάτωση και στους χώρους μαζικής παρουσίας (σχολεία, σωματεία συλλόγους, Μ.Μ.Ε.) με συντελεστές ειδικευμένους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς.
Εάν τα στατιστικά δεδομένα απο ένα σύστημα ελέγχου, μας δώσουν θετικό αποτέλεσμα, θα συνεχίσουμε τις δράσεις αυτές.
Απο πλευράς κρατικής βοήθειας, είναι η πολιτική βούληση, σε μια τέτοια κατεύθυνση.
Όπως είπε ένας φιλόσοφος (MAX NORTAOU), για να εξαλειφθεί μια συνήθεια -έξη- κουλτούρα , από μια κοινωνία, πρέπει να πεθάνουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές αυτών.
Επειδή η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός, ας κάνουμε την αρχή.
Για το Ν.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΤΣΙΛΙΒΑ

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




