Πρόσκληση του Δήμου Σπάρτης για Απογραφή των δημοτών

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Συνεχίζεται η διαδικασία της απογραφής για το 2021 από την ΕΛΣΤΑΤ.

Έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία των προσωπικών συνεντεύξεων για όσους δεν μπόρεσαν να απογραφούν μέσω Διαδικτύου, καθώς η συμμετοχή στη διαδικασία είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει από όλους.

Η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο του β’ κύκλου της διαδικασίας της απογραφής δημιούργησε έναν χρήσιμο οδηγό στον οποίο αναφέρονται οδηγίες για όσους δεν πρόλαβαν την προθεσμία της αυτοαπογραφής και θα απογραφούν μέσω συνεντεύξεων από απογραφείς της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπάρχουν τρεις τρόποι:

  • Ο Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτεται κάθε κατοικία που δεν απογράφηκε ηλεκτρονικά εφαρμόζοντας υποχρεωτικά τα εκάστοτε ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Αν το νοικοκυριό επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης, η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει είτε εντός είτε εκτός της κατοικίας, τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Στο τέλος της συνέντευξης θα δοθούν και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.
  • Αν το νοικοκυριό δεν επιθυμεί συνέντευξη δια ζώσης:

α) Ο Απογραφέας θα αφήσει το έντυπο ερωτηματολόγιο στο νοικοκυριό και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα παραλαβής του συμπληρωμένου ερωτηματολογίου οπότε και θα δώσει και τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν ή

β) Ο Απογραφέας θα κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, με τηλεφωνική συνέντευξη και θα συμφωνήσει για την ημέρα και ώρα που θα παραδώσει τα Βεβαιωτικά Απογραφής για τα άτομα που θα απογραφούν.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που συλλέγονται μέσω των Γενικών Απογραφών είναι εμπιστευτικά και αποτελούν κεντρικό οδηγό για το ύψος των χρηματοδοτήσεων που λαμβάνει ο Δήμος για την υλοποίηση έργων καθώς και για τη κατανομή των βουλευτικών εδρών καθώς και των τοπικών και δημοτικών συμβουλίων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ