Συμμετοχή ΑμεΑ Λακωνίας στη συνάντηση τεχνικής υποστήριξης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ στην Τρίπολη
Αντιπροσωπεία του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αλεξανδράκη, τον αντιπρόεδρο κ. Σταύρο Λαμπρινάκο, τον ταμία κ. Αλέξανδρο Χυτούδη και το μέλος κ. Βαγγέλη Γιόκαρη, παρευρέθηκε στη συνάντηση τεχνικής υποστήριξης για τα προγράμματα ΕΣΠΑ στην Τρίπολη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στο ξενοδοχείο “Μαίναλον”. Η συγκεκριμένη συνάντηση εντάσσεται σε δράση της Πράξης «Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Υποστήριξης για την Εξειδίκευση της Αναπηρίας και της Προσβασιμότητας» του Ε.Π. «Τεχνική Υποστήριξη Εφαρμογής» που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας αναφέρθηκε στις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αναπηρικοί φορείς στην περιφέρεια λόγω ελάχιστων πόρων, καθώς και λόγω των αυξανόμενων αναγκών των μελών τους.
Το Σωματείο προτάσσει ως την πλέον ενδεδειγμένη λύση τη συμμετοχή σε προγράμματα εθνικών και ευρωπαϊκών πλαισίων, τη διαχείριση των οποίων θα πρέπει να συντονίζει μια ικανή επιχειρησιακή δομή, με εκτελεστική ικανότητα και άρτια στελέχωση από άξιο επιστημονικό προσωπικό και ικανά μέλη προερχόμενα από τους αναπηρικούς φορείς.
Την ανάγκη δημιουργίας μιας τέτοιας δομής ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας την ενίσχυσε με απτά παραδείγματα από τη δράση του Σωματείου του, το οποίο με την υποστήριξη εθελοντών επιστημόνων έχει προβεί σε παρεμβάσεις για την ανάδειξη κακοτεχνιών στην υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, τόσο στο φυσικό όσο και στο ψηφιακό περιβάλλον. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε η διαρκής επικοινωνία με το Δήμο Σπάρτης για τα σφάλματα της ανακατασκευής της οδού Λεωνίδου, η κατάθεση εμπειρογνωμοσύνης στη Βουλή των Ελλήνων η οποία αποδεικνύει την απουσία προσβασιμότητας στο περιεχόμενο της ηλεκτρονικής πύλης της Βουλής των Ελλήνων, και η κατάθεση καταγγελίας για την απουσία προσβασιμότητας της ηλεκτρονικής πύλης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού. Με τα παραδείγματα αυτά αποδεικνύεται ότι ακόμα και τεκμηριωμένες παρεμβάσεις ενός Σωματείου που εκπροσωπεί τα Άτομα με Αναπηρία δεν τυγχάνουν περαιτέρω ελέγχου λόγω απουσίας μηχανισμού παρακολούθησης και διόρθωσης των κακοτεχνιών και πιστοποίησης της ποιότητας του έργου, ο οποίος θα διασφαλίζει την συμμόρφωση με την κείμενη Νομοθεσία και τις αρχές της Σχεδίασης για Όλους.
Μετά τιμής, το ΔΣ του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Λακωνίας

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




