Συνάντηση με Βουλευτές και Δημάρχους ο Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα

4Σήμερα Κυριακή 17/4/2016 στη Σκάλα ,στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου δήμου Ευρώτα κατόπιν πρωτοβουλίας του Αγροτικού Συλλόγου Ευρώτα συγκεντρώθηκαν οι βουλευτές του νομού Λακωνίας κύριοι Αραχωβίτης Σταύρος , Δαβάκης Αθανάσιος και Γρηγοράκος Λεωνίδας ,εκπρόσωποι της περιφέρειας Πελοποννήσου ,του Δήμου Ευρώτα, Δήμου Μονεμβασίας και εκπρόσωποι ομάδων παραγωγών, εξαγωγείς εσπεριδοειδών και πλήθος αγροτών.

Κατά την εισήγηση του εκπροσώπου του αγροτικού συλλόγου Ευρώτα τέθηκε το φλέγον θέμα της μη απορρόφησης της παραγωγής των εσπεριδοειδών και ειδικότερα η υποτονική απορρόφηση της παραγωγής του μανταρινιού ποικιλίας ορτανίκ αλλά και οι δυσοίωνες προβλέψεις και για το πορτοκάλι ποικιλίας Βαλέντσι. Αναλύθηκαν οι λόγοι που έχει σταματήσει η εξαγωγή των αγροτικών προϊόντωνσε παραδοσιακές για την Ελλάδα αγορές όπως η Ρωσία (εμπάργκο , διεθνής κρίση κ.α. )

Στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν οι βουλευτές και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που ήταν παρόντες. Η συζήτηση που ακολούθησε θεωρήθηκε απ όλους ως γόνιμη.

Συμφωνήθηκαν κοινές ενέργειες απ όλους τους βουλευτές του νομού με τη συμμετοχή της περιφέρειας Πελοποννήσου των δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας , συλλόγων ,ομάδων παραγωγών και εξαγωγέων προς το υπουργείο εξωτερικών ώστε να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες των πρεσβειών . Αποφασίστηκε η διερεύνηση κρατικών ενισχύσεων (de minimis) και η άμεση τεκμηρίωση του αιτήματος προς τον ΕΛΓΑ.

Ευελπιστούμε ο κρατικός μηχανισμός να ενεργοποιηθεί και μέσα απο το ειλικρινές ενδιαφέρων που έδειξαν σήμερα όλοι οι φορείς να έχουμε θετικά αποτελέσματα .

Αγροτικός Σύλλογος Ευρώτα