Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων για τις αναστολές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΟΛΑΩΝ

Η κακή διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας συνεχίζεται με θύματα τα νοσοκομεία και τους πολίτες. Η απόφαση για τις αναστολές εργασίας υγειονομικών έχει επιδεινώσει την κατάσταση με την υποστελέχωση των νοσηλευτικών μονάδων όπως και τη δική μας.

Μέχρι πρότινος είχαμε στο ενεργητικό μας 4 καρδιολόγους (1 μόνιμο, 1 με μετακίνηση από το ΤΟΜΥ της Σπάρτης και 2 επικουρικούς), 2 παθολόγους (1 μόνιμο και 1 με σύμβαση παροχής υπηρεσιών), 2 γενικούς ιατρούς μόνιμους, 2 παιδιάτρους μόνιμους, 2 νεφρολόγους μόνιμους, 2 μικροβιολόγους μόνιμους, 2 ακτινολόγους (1 μόνιμος και 1 επικουρικός), 4 χειρουργούς (3 μόνιμοι και 1 με μετακίνηση από Αθήνα), 1 ουρολόγος μόνιμος, 1 οφθαλμίατρος μόνιμος, 2 ΩΡΛ ( 1 μόνιμος και 1 επικουρικός), 1 γυναικολόγος μόνιμος, 3 ορθοπεδικοί (1 μόνιμος και 2 επικουρικοί), 1 οδοντίατρος μόνιμος και 2 αναισθησιολόγοι μόνιμοι.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας Μολάων μάλιστα, εδώ και καιρό ανακοινώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το φοβερό έργο του με τη στελέχωση του νοσοκομείου μας με ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Μείνανε 2 καρδιολόγοι επικουρικοί και τους μετακινούν και τους 2 στη Σπάρτη για εφημερίες. Πλέον το νοσοκομείο δεν έχει εφημερεύοντα καρδιολόγο σε καθημερινή βάση και πολλές εφημερίες δεν είναι κανονικές αλλά ετοιμότητας.

Αντίστοιχη κατάσταση με τους αναισθησιολόγους που μετακινούνται για εφημερίες στη Σπάρτη αφήνοντας πλέον το νοσοκομείο Μολάων χωρίς εφημερεύοντα αναισθησιολόγο για μέρες.

Οι παιδίατροι μετακινούνται για εφημερίες στη Σπάρτη

Οι 2 ορθοπεδικοί μετακινούνται για εφημερίες στη Σπάρτη

Ο μοναδικός γυναικολόγος μετακινείται για εφημερίες στη Σπάρτη

Ο μοναδικός ουρολόγος ο οποίος καταλαμβάνει τη μοναδική οργανική θέση στο νοσοκομείο Μολάων, καλύπτει τα εξωτερικά τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου μας μόνο Τετάρτη και το υπόλοιπο διάστημα είναι στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Περιστατικά της περιοχής παραπέμπονται στη Σπάρτη για ουρολογική εκτίμηση, ή και διακομίζονται δεσμεύοντας ΕΚΑΒ και ιατρό για τη διακομιδή.

Οι χειρουργοί και οι ορθοπεδικοί δυσκολεύονται να προγραμματίσουν χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου σε καθημερινή βάση, μιας και οι τελευταίοι πρέπει να καλύπτουν τη Σπάρτη. Ακόμη και έκτακτα χειρουργεία μπορεί να χρειαστεί να διακομισθούν λόγω της έλλειψης των αναισθησιολόγων.

Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης είναι η υποβάθμιση των υπηρεσιών και των εφημεριών του νοσοκομείου Μολάων, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο για σοβαρά επείγοντα περιστατικά.

Πρόσφατα προσήλθε άνδρας 52 ετών με πόνο στο στήθος και υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα στα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Στο νοσοκομείο μας είχε εφημερία ετοιμότητας ο καρδιολόγος ο οποίος εφημέρευε την προηγούμενη στο νοσοκομείο της Σπάρτης και έπρεπε να λήξει η εφημερία του εκεί, για να μεταβεί στους Μολάους. Ζήτησε μάλιστα και τη συνδρομή της αστυνομίας να του ανοίγει το δρόμο για να φτάσει στο περιστατικό πιο γρήγορα. Αντίστοιχα δεν υπήρχε αναισθησιολόγος σε εφημερία και το περιστατικό έχριζε διασωλήνωσης.

Αυτά θεωρούνται στελέχωση του νοσοκομείου Μολάων;;;;

Όλη η νοτιοανατολική Λακωνία μένει ακάλυπτη από εφημερίες ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Οι ασθενείς αναγκάζονται να διακομισθούν στη Σπάρτη. Τελικά ποιος θα είναι ο ρόλος του νοσοκομείου Μολάων; Η υποστελέχωση φέρνει και την υποβάθμιση του νοσοκομείου Μολάων και των εργαζομένων του, καθώς και την απαξίωση της περιοχής και των κατοίκων του

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΤΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ!!!!!!!!

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!!!!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ

Το Δ.Σ

Μολάοι, 11/10/2021