Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τους Υποχρεωτικούς Εμβολιασμούς.
Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει η κυβέρνηση ποιες ομάδες θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Νέα μέτρα: Την ερχόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους
Στις αρχές της εβδομάδας επίσης σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι από τις 15 Ιουλίου.
Όπως είπε «το πλαίσιο έχει ανακοινωθεί για τους χώρους εστίασης και διασκέδασης σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθούν τα επίκαιρα δεδομένα και οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στις αρχές».
Όπως είχε αναφέρει πρώτο το in.gr, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να προχωρήσει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων.
Ο σκοπός του υποχρεωτικού εμβολιασμού, είναι αφενός η προστασία ομάδων του πληθυσμού που έρχονται άμεσα σε επαφή οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, κι αφετέρου να αποτελέσουν οι συγκεκριμένοι παράδειγμα προς μίμηση για τους πολίτες που δυσπιστούν.
Η μετάλλαξη Δέλτα, που αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα μας, αλλά και η απότομη αύξηση κρουσμάτων έχει ως αποτέλεσμα να φουντώνουν οι συζητήσεις ακόμη και για άμεσο υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Ποιους θα αφορά
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, η κεντρική κατεύθυνση είναι η αρχή να γίνει από τους εργαζομένους στους οίκους ευγηρίας, καθώς εκεί υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και η θωράκιση των γηροκομείων της χώρας από τον ιό και την μετάλλαξη Δέλτα είναι υψίστης σημασίας.
Φυσικά από τους πρώτους στη λίστα βρίσκεται και το υγειονομικό προσωπικό, για τους οποίους ο υποχρεωτικός εμβολιασμός μπορεί να ισχύσει και μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ήδη παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων, ενώ τα μοντέλα των Ελλήνων ειδικών δείχνουν πως σε λίγες εβδομάδες «η βάση» στα κρούσματα θα ξεκινά από τις 2.000 μολύνσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι και η υποχρεωτικότητα στους εκπαιδευτικούς.
Κι αυτό γιατί αποτελεί παγιωμένη θέση η ομαλή λειτουργία των σχολείων – όλων των βαθμίδων- από Σεπτέμβρη, χωρίς καραντίνες και τηλεκπαίδευση.

Ημερίδα για την Κλιματική Αλλαγή πραγματοποιήθηκε στον Μυστρά
Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στην Τρίπολη
Με Τσαλίκη η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σπάρτη
Με επιτυχία η εκδήλωση της Νέας Κίνησης Γυναικών Λακωνίας οι “Σπαρτιάτισσες”
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Δεκεμβρίου ανοίγει η αυλαία των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση σχολικών μονάδων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του παρασίτου της ψώρας
Ανοικτή πρόσκληση-ενημέρωση για την πορεία του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΚΕ Λακωνίας – κεντρική εκδήλωση για τα 80χρονα της Απελευθέρωσης
«Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2024-2025.»
Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης ευλόγησε με την παρουσία Του τον νεόδμητο Ι. Ναό του Αγίου Ανανίου
Εγκαίνια επιχειρησιακού κέντρου πολιτικής προστασίας Σπάρτης
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις από το σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες»
Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης “Στηρίζουμε την πόλη μας στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας”
Ανακήρυξη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη σε Επίτιμο Δημότη του Δ. Σπάρτης
Ιστορικό ορόσημο για την Λακεδαίμονα ο εορτασμός του Οσίου Νίκωνος παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη
Θλίψη και στην Σπάρτη… Από λευχαιμία έφυγε ο Μανούσος Μανουσάκης από τη ζωή
Το Εορταστικό Ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης
Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Εστίασης Σπάρτης για τις κλοπές
Δωρεάν Νομική Πληροφόρηση από το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας
Αποζημίωση στα αλιευτικά σκάφη της παράκτιας αλιείας 




