Το άναμμα το Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Γύθειο.

Σε μία φαντασμαγορική τελετή με δεκάδες πυροτεχνήματα, πολύ μουσική και τραγούδι αλλά και πλήθος κόσμου, δόθηκε η έναρξη για τη φετινή εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, από την έδρα του Δήμου, το Γύθειο, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Δημαρχείου της πόλης.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έβαλε τα γιορτινά του και η πόλη του Γυθείου από σήμερα εκπέμπει σε ζεστή ατμόσφαιρα για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από νωρίς όπου μικρούς και μεγάλους υποδέχονταν στην πλατεία Δημαρχείου ξυλοπόδαροι, ξωτικά και άλλες διάφορες φιγούρες και το ενδιαφέρον να περιστρέφεται γύρω από τον αγαπημένο άγιο όλων τον Άγιο Βασίλη. Face painting και φουσκωτά διασκέδαζαν τους μικρούς φίλους ενώ για μικρούς και μεγάλους υπήρχαν ζεστά ροφήματα και γλυκίσματα.

Η παιδική χορωδία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης με το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασαν έδωσαν το έναυσμα για μια γεμάτη και εντυπωσιακή μουσική βραδιά. Στη συνέχεια ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, ο οποίος μαζί με τα παιδιά μέτρησαν αντίστροφα και έδωσαν μαζί το σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας αλλά και για τη ρίψη δεκάδων πυροτεχνημάτων, που φώτισαν τον Γυθειάτικο ουρανό.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε, όπως ακριβώς ξεκίνησε, με μουσική, καθώς στη σκηνή ανέβηκε το νεανικό συγκρότημα ”Alcatraz”, το οποίο ενθουσίασε το κοινό με το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε.

Παράλληλα με την εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου πραγματοποιήθηκε και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου και τις ώρες 10:00 έως 14:00 και 17:00 έως 20:30.

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 στις 18:00 θα γίνει η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Αρεόπολη.

Ενώ επόμενες εκδηλώσεις στο Γύθειο θα πραγματοποιηθούν στις 21/12 στο Πνευματικό Κέντρου του Ι.Ν. Αγ. Τριάδος με μουσικό πρόγραμμα από τις χορωδίες παιδιών και ενηλίκων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Γυθείου και στις 23/12 στον ίδιο χώρο με μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Όλη την περίοδο των εορτών έχουν προγραμματιστεί δράσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

Πηγή githio-click.gr