«Μίνι» lockdown – Αυτά είναι τα μέτρα για την «κόκκινη» Μεσσηνία

Με νέα μέτρα σε στυλ “μίνι lockdown” απαντά η κυβέρνηση στην κατάσταση που επικρατεί στην “κόκκινη” Μεσσηνία. Αυτά, έχουν ισχύ  μέχρι και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνουν απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση, αλλά και περιορισμούς στη νυχτερινή κυκλοφορία. Πιο συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, στο ίδιο καθεστώς ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων εντάσσεται και η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.  

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:
-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

Χαρακτηριστικές ήταν οι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best και του αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Παναγιώτη Γιαννόπουλου, ο οποίος επεσήμανε ό,τι τα ελλιπή αυτά μέτρα καθυστέρησαν αρκετά, ενώ ύψωσε κραυγή αγωνίας, περιγράφοντας την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.