10 λόγοι για να επιλέξετε τα φίλτρα νερού

 

 

 

10 λόγοι για να επιλέξετε τα φίλτρα νερού

 

 

Τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελούνται από νερό, εξ ου και είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας να παραμένει κανείς ενυδατωμένος. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το πόσο νερό πίνει κανείς, αλλά και η ποιότητά του. Δεδομένων των σύγχρονων συνθηκών με τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τη ρύπανση του αέρα να λαμβάνουν αυξανόμενες διαστάσεις, τα φίλτρα νερού καθίστανται απαραίτητα σε κάθε νοικοκυριό. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού άψογης ποιότητας έχει σαν αποτέλεσμα δυνατότερη καρδιά, βελτιωμένη διάθεση και καθαρότερη επιδερμίδα. Ταυτόχρονα η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού με πραγματικά καθαρό νερό μπορεί να ανεβάσει τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Ακολούθως θα δούμε 8 λόγους για τους οποίους τα φίλτρα νερού μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάθε σπίτι:

  1. Είναι πράγματι καθαρό το νερό της βρύσης;

Σε όλη τη χώρα οι υπηρεσίες ύδρευσης χρησιμοποιούν τα κατάλληλα στοιχεία, όπως το χλώριο για τον καθαρισμό του νερού. Το νερό των πηγών απολυμαίνεται, ώστε να καταλήξει στο ποτήρι σας πόσιμο. Παρόλα αυτά κάνει ένα μακρύ ταξίδι μέσα σε σωλήνες μέχρι να φτάσουν στο ποτήρι σας. Στη διαδρομή λοιπόν είναι πιθανό να επαναμολυνθεί από διάφορες ουσίες. Γιατί επομένως να πάρει κανείς το ρίσκο και να μην είναι απόλυτα βέβαιος για την ποιότητα αυτού που φτάνει στο ποτήρι του χρησιμοποιώντας φίλτρα νερού;

  1. Μπορείτε να αποταμιεύσετε χρήματα

Εάν προμηθεύεστε τις εξάδες εμφιαλωμένου νερού σωρηδόν, μπορείτε να γλυτώσετε χρήματα εγκαθιστώντας κάποια συσκευή φιλτραρίσματος του νερού.

  1. Κάντε κάτι σωστό για το περιβάλλον

Με την παύση αγοράς εμφιαλωμένου νερού, μειώνετε και την κατανάλωση πλαστικού. Ακόμη και το ανακυκλώσιμο, κοστίζει ως προς την παραγωγή και την ανακύκλωση. Επιπρόσθετα προκειμένου να φτάσει σε κάθε σημείο της χώρας το εμφιαλωμένο νερό, μεταφέρεται με αυτοκίνητα. Μειώνοντας την κατανάλωσή του, μειώνετε την έκλυση διοξειδίου του άνθρακα και άρα το αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη.

  1. Φίλτρα Νερού Άνω Πάγκου: Αφαιρούν το χλώριο

Το χλώριο είναι μια απαραίτητη ουσία για την απολύμανση του νερού. Γι’ αυτό και ως τη στιγμή που θα φτάσει το νερό στη βρύση σας είναι απαραίτητο. Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου το αφαιρούν κατά τη διέλευσή του από το φίλτρο στο ποτήρι σας. Έτσι απολαμβάνετε τα οφέλη του χλωρίου, καθώς καθαρίζει το νερό από υδρογενή μικρόβια. Ταυτόχρονα αποφεύγετε τις επιβλαβείς συνέπειες από τα παράγωγα του χλωρίου στον οργανισμό, όπως αυτά έχουν αναγνωριστεί κι επισημανθεί από τον ΠΟΥ.

  1. Απομακρύνουν και τον μόλυβδο

Στο νερό της βρύσης δεν υπάρχουν μόνο επωφελή μέταλλα, όπως το ασβέστιο, αλλά κι επιβλαβή μεταξύ άλλων και ο μόλυβδος. Αυτός μπορεί να καταστεί επικίνδυνος για βρέφη, νήπια κι εγκύους. Αναντίρρητα οι υπηρεσίες ύδρευσης της χώρας να κάνουν ό,τι μπορούν για να είναι απαλλαγμένο το νερό από τέτοιες ουσίες. Παρόλα αυτά, αν το σπίτι σας είναι κατασκευασμένο έως και τη δεκαετία του ’70, όπως δηλαδή συμβαίνει με την πλειονότητα των σπιτιών στα μεγάλα αστικά κέντρα, το νερό επαναμολύνεται από μόλυβδο από τις σωληνώσεις στις οποίες κυκλοφορεί. Τα φίλτρα νερού έχουν σχεδιαστεί, ώστε να απομακρύνουν τέτοιες ουσίες, όπως ο μόλυβδος και οι ίνες αμιάντου, που εντοπίζονται στις σωληνώσεις.

  1. Φίλτρα Νερού Κάτω Πάγκου: Το νερό έχει καλύτερη γεύση

Εάν το νερό του σπιτιού σας, σας θυμίζει τη γεύση του νερού της πισίνας, τότε έχει χλώριο και μάλιστα πολύ. Στο βαθμό της προαναφερθείσας απολύμανσης του νερού, αυτό είναι καλό. Όμως το νερό έχει μια μάλλον δυσάρεστη αίσθηση μετάλλου. Ως γνωστόν τίποτα δε συγκρίνεται με το φρέσκο, καθαρό νερό, σαν αυτό μιας τρεχάμενης πηγής, όπως δηλαδή το νερό που έχει κανείς με τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου.

  1. Έχει καλύτερη οσμή

Το ίδιο συμβαίνει και με την οσμή. Αν πίνοντας νερό από τη βρύση σας έρχεται οσμή μετάλλου, απολαμβάνεται νερό, που πέρασε μεν τη διαδικασία απολύμανσης, απαλλαγμένο δε από τα μέταλλα που συνεισφέρουν σε αυτή τη διαδικασία.

  1. Απογειώστε τη μαγειρική σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, παρόλα αυτά όσοι δοκίμασαν τα φίλτρα νερού, επιβεβαιώνουν ότι και η γεύση των φαγητών τους βελτιώνεται. Ταυτόχρονα λόγω της σύστασης του φιλτραρισμένου νερού, συνταγές που απαιτούν ζύμωση, όπως ζύμες για ψωμιά, πίτες κλπ, βγαίνουν πιο πετυχημένες.

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα της χρήσης φίλτρων νερού μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Δεν έχει παρά να δοκιμάσει κανείς και να πειστεί για τα οφέλη του πραγματικά καθαρού νερού.